Update: Jonge fietser overleden na aanrijding in Opwijk

OPWIJK - De jongeman die zondagochtend door een auto aangereden werd op zijn fiets is overleden. De bestuurder reed volgens het parket te snel. Zijn rijbewijs is ingetrokken.

Het ongeval gebeurde rond 6u 's ochtends op het kruispunt van de Steenweg op Vilvoorde en de Droeshoutstraat. De 19-jarige autobestuurder beweert dat hij groen licht had en dat de fietser door het rood was gereden. "Zijn rijbewijs is in ieder geval ingetrokken", klinkt het bij het parket Halle-Vilvoorde. "De stand van de verkeerslichten kunnen we niet nagaan, maar er is wel sprake van overdreven snelheid. Volgens de deskundige moet hij de 22-jarige fietser hebben aangereden aan een snelheid van ongeveer 80 km/u."

Het slachtoffer, dat op terugweg was met zijn fiets van een fuif in Mazenzele, werd nog in kritieke toestand overgebracht naar het OLV-ziekenhuis in Aalst maar is daar aan zijn verwondingen bezweken. De jongen was actief als leider bij de KSA in Opwijk. De uitvaart zal komende zaterdag plaatsvinden om 11u15 in de Sint-Pauluskerk.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?