Lennikse LB plaatst gemeenteraad op een maandagmorgen

LENNIK – De volgende gemeenteraad zal doorgaan op maandag 12 oktober om 9 uur. De meerderheid legde die datum vast nadat de gemeenteraad van 28 september werd afgebroken omdat de meerderheid niet in aantal was.

Op de gemeenteraad van 28 september was raadslid Kelly Van Vlaenderen (LB) om persoonlijke redenen afwezig. Schepen Filip Van Ginderdeuren (LB) verliet de zitting na het voorlezen van een bewogen verklaring. De oppositie (N-VA-Lennik²) stelde vast dat de ‘meerderheid’ niet in aantal was maar liet de gemeenteraad toch verderlopen tot na een uiteenzetting over een studie over de Lennikse handel. Daarna trok de oppositie de stekker uit het stopcontact omdat het al de derde keer was dat de 'meerderheid' niet in aantal was.

Traditioneel hebben de Lennikse gemeenteraden 's avonds plaats. Door de gemeenteraad nu op een ochtend te plannen hoopt het bestuur wellicht over een meerderheid te beschikken. De vergadering kan alleszins doorgaan ook al zou de ’meerderheid’ niet in aantal zijn maar door het tijdstip wordt gehoopt dat de oppositie er niet voltallig kan aanwezig zijn. Op die manier kunnen de agendapunten van de ‘meerderheid’ goedgekeurd worden. Het is nu wachten op een reactie van de oppositie.

De agenda van de 2de oproeping van de gemeenteraad vindt men op : http://www.lennik.be/tc111ebgk1788b146.aspx

Zie ook: http://www.persinfo.org/2015/09/28/lennikse-%E2%80%99meerderheid%E2%80%99-derde-keer-niet-aantal


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?