Handelaars teleurgesteld om uitgestelde opening Bergensesteenweg

HALLE – De Halse middenstand plant tijdens het weekend ‘HerfstOpenDeurDagen’ maar voor een deel van hen dreigen deze dagen moeilijk te verlopen door een later openstellen van een stuk van de Bergensesteenweg. Burgemeester Pieters probeert een oplossing te vinden.

“Toen ik deze ochtend aan mijn winkel toekwam was ik zeer blij met de vorderende werken aan de Bergensesteenweg. Ze waren aan het opkuisen en de laatste klinkers werden geplaatst, dus ik dacht nu zijn we donderdag, hier en daar nog wat afwerking en wat witte lijntjes en de werken zijn afgerond tegen het weekend, zoals in het schrijven dat we van Stad Halle mochten ontvangen”, zegt Johnny Sterck van het Streekproducten Centrum.

Funshoppingdays

“Intussen had ik alles in gereedheid gebracht om in samenwerking met de Verenigde Handelaars de funshoppingdays te organiseren. De handelaars  verdelen bonnetjes, waarmee men in verschillende handelszaken producten kan komen proeven. Om toch zeker te zijn of alles wel in orde zou komen nam ik contact op met de bevoegde diensten van de stad, waar men mij doodleuk vertelde dat de straat pas open zou gaan volgende week woensdag. Groot was mijn verwondering daar wij tot 4 maal toe een brief in de bus kregen dat de werken klaar zouden zijn op 2 oktober, als de ‘weersomstandigheden’ dat toelieten. Toeval af niet maar in de loop van vorige week kwam ik politiekers tegen die mij vertelden dat de werken zeer goed vorderden en er schot in de zaak kwam”, zegt Johnny Sterck.

“Op de Bergensesteenweg is er ook één grote handelsketen gevestigd, waarvan de toegangsweg tot deze handelszaak ook één week zou afgesloten worden. Doch heb ik vastgesteld dat deze maar één  dag afgesloten is geweest. Wel, ik ben boos en teleurgesteld, eerst krijgt men één week voor de werken beginnen, een brief dat men in de straat werken zal uitvoeren gedurende 4 maanden, later krijg je nog 3 brieven dat men goed op schema is en alles afgerond zal zijn op 2 oktober, tot men zelf belt voor een stand van zaken en te horen krijgt dat de afspraken niet nageleefd worden. Probeer maar eens iets te organiseren voor uw klanten. Halle handelsstad? Momenteel hoor je niet anders dan: ‘Wij komen niet meer naar Halle, wat is me dat hier, overal zijn ze aan het werken!’

Op Facebook was tenslotte nog te lezen: “Update van de werken: deze zullen afgerond zijn deze week, maar dat er nog moet opgeruimd worden. Met als gevolg dat de Bergensesteenweg pas in de loop van woensdag 7/10 in de voormiddag zal opengesteld worden.”

Containers

“Nu is mijn voorstel: haal die lelijke containers voor mijn deur weg en stel de straat tijdens het weekend open zodat de handelszaken tijdens de  evenementdagen bereikbaar zijn. Zo is iedereen tevreden”, zegt Johnny Sterck.

“Een zekerheid kan ik alvast meegeven, onze degustaties gaan alvast door al dan niet met een werfcontainer voor de deur. Wij stellen onze klanten niet graag teleur, zoals wij wel teleurgesteld zijn”, aldus Johnny Sterck.

De handelaar stuurde een protestmail naar het stadsbestuur en kreeg antwoord van burgemeester Dirk Pieters.  “Ik kan uw ontgoocheling begrijpen gezien het aangekondigde einde van de werken blijkbaar werd verschoven van 2 naar 7 oktober, en uw voorgenomen actie in functie van 2/10. Ik heb anderzijds deze week  bij herhaling gezien hoezeer deze week met man en macht zeer hard werd gewerkt om de straat af te krijgen. Het opschuiven van de datum kan zeker niet liggen aan te weinig inzet van de aannemer of onze diensten. We zullen morgen (vrijdag 02-10-15) hopelijk vernemen wat de reden is van het opschuiven van de afsluitingsdatum en vooral of, en in welke mate, tegemoet kan worden gekomen aan de vraag om de containers uit de omgeving te verwijderen. En als dat enigszins kan zullen we daartoe zeker beslissen”, aldus Pieters.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?