Geen motorcross meer op Kesterheide

GOOIK / DWORP – De Motocross van Kester zal niet meer op de zelfde locatie plaats hebben. Gooik biedt andere locaties aan. AMC Dworp ziet definitief af van de Kesterheide als locatie voor motocross

Volgens Steve Dehandschutter van N-VA Gooik  deed Natuurpunt nog een ultiem voorstel om de GP van Kester nog één jaar te organiseren op Kesterheide.  René Deboeck van AMC Dworp contacteerde Natuurpunt met de vraag om toch nog één jaar organisatie op Kesterheide toe te staan. Dit zou de club de tijd geven om een volwaardig alternatief uit te werken. Onder een aantal voorwaarden was Natuurpunt bereid dit extra jaar toe te staan. “Het was een voorstel dat het evenwicht vond tussen motorcross en natuurontwikkeling.”, stelt N-VA Gooik, dat enkele maanden geleden opriep tot overleg rond dit dossier en ook actief meewerkte aan een oplossing. Buiten N-VA Gooik heeft geen enkele andere partij positief gereageerd op dit voorstel.

Maar organisator AMC Dworp wijst deze piste defintief af. Hiermee komt definitief een einde aan de motorcross op Kesterheide.  Uiteindelijk was het burgemeester Doomst die aan Natuurpunt bevestigde dat deze tijdelijke oplossing definitief wordt afgewezen door de organisator. Er wordt nog steeds gezocht naar een lange termijn-oplossing.

Steve Dehandschutter van N-VA Gooik is niet verbaasd: “Wij hebben van in het begin het gevoel gehad dat de burgemeester niet meer overtuigd was van de Kesterheide als locatie voor de cross. Hij wil de cross kost wat kost naar Gooik halen. Voor ons hoort deze cross thuis in Kester. Natuurpunt heeft nu de handen vrij om van het domein een mooi natuurgebied te maken. Wij zullen er wel op toezien dat het domein toegankelijk blijft voor alle recreanten”.

Burgemeester Michel Doomst laat weten dat zijn gemeente alternatieve terreinen voorstelde aan de organisatoren. “We willen de alternatieven zo dicht mogelijk bij Kester maar er zijn er op in Gooi, zelf.”

Fier

De motocross van Kester wordt georganiseerd door een club van buiten de gemeente en draagt weinig bij aan de economie van de gastgemeente. “Inderdaad is er weinig economisch nut behalve  voor de grondeigenaars maar  je kan niet geloven hoe de cross na al die jaren een deel van Kester werd. De mensen van Kester zijn er fier op dat de cross bij hen door gaat. Het gaat ook om een familiale club die de mensen in  de buurt opzoekt voor de organisatie”, zegt Doomst.

Het nieuwe clubbestuur gaat niet in op het voorstel van Natuurpunt omdat het op langere termijn  wil plannen. “Het is nu aan de club om te onderzoeken welke de beste alternatieven zijn die ook passen in de kalender. Zij kunnen verder onderhandelen met de terreineigenaars”, besluit Doomst.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?