Man met metaaldetector vindt granaat in Colomapark (Video)

SINT-PIETERS-LEEUW – Een man heeft deze middag met een metaaldetector een geladen bom gevonden in het Colomapark in het centrum van Sint-Pieters-Leeuw. De politie zette om veiligheidsredenen een perimeter uit waardoor niemand het park nog in kon.

De vinder was met een metaaldetector aan het werk toen hij plots een metalen voorwerp detecteerde. De man begon te graven en stootte op een bom, die nog geladen was met buskruit en waarvan gevreesd werd dat het ontstekingsmechanisme onstabiel was. Het ging om een Duitse toxische loopgraafmortier (Obus) uit de Eerste Wereldoorlog van een 30-tal cm lang waarvan het slaghoedje nog aanwezig was.

De politie sloot het park af en het personeel en bezoekers aan het Colomakasteel moesten binnen blijven.

De ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse. De ontmijners onderzochten het springtuig en ontmantelden het. Daarna werd de perimeter weer opgeheven.

Op de vindplaats tussen de dreef en de vijver stonden er recent nog attracties van het evenement Stapatzen. Mogelijk kwam de bom op het terrein terecht toen slib uit de vijver werd geruimd. Enkele weken geleden is aan het wachtbekken in Zuun ook al een granaat gevonden.

Video & Foto's


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?