Metaalbewerker riskeert geldboete voor illegaal bezit vuurwerk op domein Akrenbos in Bever

BEVER - Een 54-jarige man uit Bever riskeert een geldboete van 900 euro voor inbreuken op de vuurwerkwetgeving. In zijn woning op domein Akrenbos werd 7 kg vuurwerk en 11 kg buskruit aangetroffen.

"Met de hoeveelheid gevaarlijke stoffen die beklaagde in zijn bezit had, kunnen zware explosieven worden gemaakt", sprak de openbaar aanklaagster. "Al is het in deze zaak duidelijk dat dat zeker niet de bedoeling was. Hij had evenwel niet de nodige vergunning om dat allemaal op te slaan en mijn ambt eist daarvoor een geldboete van 900 euro. Hij kreeg eerder een minnelijke schikking voorgesteld van 500 euro, maar is daar niet op ingegaan."

De beklaagde is geen onbekende voor politie en gerecht. De man leeft al jaren in onmin met enkele buren op Domein Akrenbos in Bever en werd eind juni bij verstek veroordeeld tot 18 maanden cel na een uit de hand gelopen burenruzie waarbij hij en een vriend peperspray in het gezicht van enkele andere domeinbewoners had gespoten. Het vuurwerk had hij naar eigen zeggen nodig voor zijn beroep als metaalbewerker. Hij verklaarde dat hij niet wist dat hij dergelijke hoeveelheden niet in zijn bezit mocht hebben."

De rechtbank vonnist op 1 oktober.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?