Lekkende vrachtwagen zorgt voor stank in Dilbeek

DILBEEK - Een lekkende vrachtwagen zorgde deze voormiddag voor een bijzonder onaangename geur in een deel van het centrum van Dilbeek. Gevaar voor de inwoners of het milieu was er niet.

Een vrachtwagen verloor vanochtend over een lange afstand een vloeistof die afkomstig is van gemalen beenderen. De chauffeur was met de lading op weg van een gelatinefabriek in Vilvoorde naar een meststoffenfabriek in Halle. Onderweg moet het zijn fout gelopen want één van de kleppen van de citerne schoot los waardoor er vloeistof op de rijbaan lekte. De chauffeur had dit echter niet direct door waardoor het om een vrij lang spoor gaat. Hoe lang is niet duidelijk.

In de Molenbergstraat in het centrum van Dilbeek kon de chauffeur zich onder politiebegeleiding parkeren aan de kant van de weg. De brandweer kwam ter plaatse om het stinkende spoor op te kuisen. De politie benadrukt dat er geen gevaar was voor de gezondheid noch voor het milieu. Het ging om een puur natuurlijk product. De lading van de vrachtwagen is uiteindelijk overgeladen in een andere citerne.

Video & Foto's


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?