Zora charmeert ministers in Vollezele (Audio & Video)

VOLLEZELE - Minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Maggie De Block en vicepremier en minister van Digitale Agenda Alexander De Croo brachten vandaag in Vollezele een bezoek aan De Okkernoot, een tehuis voor mensen met autisme. De ministers kwamen een kijkje nemen naar Zora, het nieuwste technische snufje in De Okkernoot.

Het tehuis werkt sinds kort samen met zorgrobot Zora. Voor personen met autisme of autismespectrumstoornissen is het contact met de buitenwereld vaak problematisch. Ze kunnen stemintonaties en gelaatsuitdrukkingen van anderen moeilijk inschatten. Omdat robots geen emoties tonen, verloopt de interactie tussen autistische personen en een menselijke zorgrobot veel gemakkelijker. Op die manier kunnen opdrachten beter worden uitgevoerd en wordt het leven van mensen met autisme een stuk comfortabeler.

De zorgsector in Europa doet steeds vaker een beroep op menselijke robots. In ons land alleen al werken meer dan 100 zorginstellingen met Zora. Het was vanochtend echter de eerste keer dat de minister van Volksgezondheid Maggie De Block naar de praktische toepassingen van een zorgrobot ging kijken.

Ondanks Zora de beide ministers duidelijk charmeerde, kon Alexander De Croo het niet laten om haar op het einde van zijn bezoek toch even te plagen (Zie video onderaan)

Audio : Gesprek met minister Maggie De Block


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?