Inbrekers beroven voor tweede keer café Prins in Lennik

LENNIK / GOOIK – Herbergier Patrick De Leener zit in zak en as nadat er voor de tweede keer in 6 jaar is ingebroken in zijn café Prins op het Masiusplein in Lennik. De ‘Patte’ hoopt dat de politie de daders kan identificeren op camerabeelden en roept op tot getuigen die de inbrekers aan het werk zagen.

Gooikenaar ‘Patte’ wilde zijn café deze morgen (woensdag) omstreeks 10 uur weer openen toen hij merkte dat een deel van de lamellen gordijnen op de grond lag. Hij zag ook dat de sigarettenautomaat open stond en wist hoe laat het was.

Patrick sloot zijn café tijdens de nacht van dinsdag op woensdag rond 00.45 uur. De daders sloegen tijdens de nacht toe. Ze deden heel wat inspanningen om het café binnen te geraken. Ze probeerden meerdere ramen en de deur open te breken en konden uiteindelijk langs één venster binnen dringen.

“Toen ik binnen kwam merkte ik iets ook abnormaals aan een klink. Ik deed licht branden en zag dat er glas op de grond lag. De sigarettenautomaat was open gebroken en een deel van de voorraad was weg en de geldlade bleek open gebroken. Ze vonden in de kassa de sleutels van de Bingo en haalden daar 2.450 euro uit. Uit de kassa zijn er ook briefjes van 100 en wiselgeld gestolen”, vertelt Patrick. Daarna zag hij ook dat de daders alle ramen onherstelbaar forceerden en dat ook een serieuze som van Euromillions verdwenen was.

Het café had dinsdag tijdens de markt een heel goede dag gehad. “Het café en het terras zaten vol. De politie vroeg of we iets verdachts opmerkten maar dat zou moeilijk geweest zijn door de drukte”, zegt Patrick.

De verzekering komt tussen voor de schade aan de ramen maar niet voor het geld en de sigaretten. Patrick is al 17 jaar herbergier. “Je zou het echt allemaal moe worden”, zegt de uitbater die zes jaar geleden ook op een gelijkaardige manier inbrekers over de vloer kreeg. Hij had toen nog maar 3 maanden het café Prins overgenomen nadat hij voordien jarenlang De Vrede in Gooik open hield.

De politie bekeek de beelden van de gemeentelijke veiligheidscamera op het Masiusplein. Patrick De Leener hoopt dat de Lennikse camera’s bruikbare beelden van de daders opleverden.  Hij vraagt ook aan iedereen, die iets verdachts zag tijdens de nacht van dinsdag op woensdag aan zijn café op de hoek van het Masiusplein en de Albert Vanderkelenstraat, om dat te melden aan de politie van de zone Pajottenland.

Zie ook: http://www.persinfo.org/2009/12/30/inbrekers-kraken-kassa-caf%C3%A9-prins-en-politie-pakt-inbrekers-op


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?