Al 90 jaar slagerij Van Vlaenderen in Lennik

SINT-KWINTENS-LENNIK - 4 generaties van de familie Van Vlaenderen baatten al 90 jaar lang een slagerij uit op 't Steentje (Hendrik Ghijselenstraat) in het centrum van Lennik. Het begon allemaal met Jean-Baptiste Van Vlaenderen in 1925. Vandaag de dag zet de familie de erfenis met veel passie voort.

Kim en Sam Van Vlaenderen hebben een reden om te vieren. 90 jaar geleden begon hun overgrootvader een slagerswinkel in het centrum van Sint-Kwintens-Lennik. "Peter Tisj, zoals wij hem noemden is de zaak hier destijds begonnen", vertelt Sam. "Peter Tisj was een kranige mens en werd 97. Zijn enige zoon, Jozef, zou koste wat het kost de zaak overnemen." Begin dit jaar overleed Jozef Van Vlaederen. "Hij was een graag geziene mens" dixit Sam. "Samen met onze grootmoeder kreeg hij 1 dochter en 1 zoon, onze vader Jan" aldus Van Vlaenderen. "Zo zijn wij dus de vierde generatie in de slagersfamilie."

"In 2008 vernieuwden we onze zaak samen met vader. De toog maakten we langer van 4 meter naar 10 meter. Eigenlijk zitten we nu opnieuw krap" vertelt de slager. Vorig jaar namen de zonen Kim en Sam de slagerij volledig over. "Misschien komt er in de toekomst nog een uitbreiding. Maar dat mag niet ten koste gaan van de service en de kwaliteit", aldus de broers. "Dat zijn twee dingen die we hoog in ons vaandel dragen. Alsook dat alles proper en hygiënisch moet zijn." Op zondag is de winkel gesloten en daar zal volgens Sam geen verandering in komen. "Mijn broer en ik hebben beide kinderen. zondag reserveren we voor het gezin en om even uit te blazen." De mensen komen van ver buiten Lennik voor de heerlijke ambachtelijke pensen. Maar ook het wit-blauw rundsvlees dat rechtstreeks van de boer komt, slaat aan. Om de 90ste verjaardag van de slagerij in de verf te zetten is er een bonnetjesactie. Die bonnetjes kan je onder meer terugvinden op hun https://www.facebook.com/SlagerijVanVlaenderen

Foto: Sam Van Vlaenderen


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?