Koppel valt in rioolput in Halse Basiliekstraat

HALLE – De brandweer moest zaterdagochtend een man en een vrouw uit een nieuwe put van de riolering halen, naast het historische gemeentehuis. De twee waren de werfzone binnen gedrongen.

Het koppel, dat naar verluidt wat te diep in het glas gekeken had, was er rond 6.30 uur in geslaagd de werfzone van de collectorwerken binnen te dringen. De twee liepen over planken die een diepe betonnen put afschermeden. Plots stortten ze enkele meters naar beneden.

Een bewoner van een appartement boven de optieker had iets gehoord en waarschuwde de hulpdiensten. De brandweer kon de twee uit de put halen met een ladder van hun pompwagen.  Ze hadden wat kneuzingen opgelopen door de val. De brandweer had het ‘hoogteteam’ al laten oproepen maar de interventie van die gespecialiseerde brandweerlui was niet nodig.

Burgemeester Dirk Pieters wijst er op dat het om een duidelijk afgebakende werfzone gaat, waar er duidelijk een verboden toegang is aangegeven. “We gaan dit maandag met de aannemer bespreken maar het kan toch niet dat mensen de afsluiting gaan omver gooien of opzij zetten. Burgers zijn zich niet altijd bewust van het gevaar dat er op zo een werfzone bestaat”, zegt Pieters.

Terrassen verboden tijdens werken

Tijdens de werken mogen de handelaars geen terrassen opzetten in de werfzone van de Basiliekstraat en de Maandagmarkt. “De terrassen werden tijdens de eerste weken nog wat gedoogd maar vanaf maandag zullen er ook op de Maandagmarkt zware machines en vrachtwagens aan het werk gaan.  Het wordt dan levensgevaarlijk in die werfzone.
We beseffen ten volle dat dit geen leuke periode is voor de handelaars. Om die reden heffen we dit en volgend jaar geen terrassenbelasting. Buiten de werkperioden vanaf 16 uur en in het weekend kunnen er in de mate van het mogelijke wel terrassen opgesteld worden”, aldus Pieters.

Archieffoto's


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?