Futsal Halle-Gooik gaat verder in UEFA Futsal Cup (Update)

HALLE / GOOIK - Futsal Halle-Gooik heeft met een van 8-1 - overwinning tegen Progress Chisinau geplaatst voor de main round in de UEFA Futsal Cup. De eerste helft eindigde met 5-0 in het voordeel van de Brabanders. Kort na de aanvang van de tweede helft kon Progress even een vuist maken door een doelpunt tegen te scoren. Daarna maakte Halle-Gooik het werk af met een 8-1-score. Doelpunten Sababti 3x, Dujacquier 2x, Vandevelde, Zouggaghi & Leo Futsal Halle-Gooik had genoeg aan één punt om zich te plaatsen maar haalde ook deze match alle punten binnen. Donderdag versloeg Halle-Gooik Asue Yerevan met overtuigende 0-6-cijfers. Halle-Gooik slaagde in de voorronde en staat nu met 32 ploegen in de eerste ronde. 

“Het was een fenomenale eerste helft. De tweede helft speelden we wat op ralanti omdat de winst binnen was. We konden dan twee eigen jonge spelers inzetten. De 18-jarige Hallenaar Raf Matthijs nam plaats in de goal en zijn leeftijdsgenoot de Gooikenaar Matthias Vandevelde scoorde zelfs een doelpunt”, zegt manager Lieven Baert.

Hiermee zet Futsal Halle-Gooik een meer dan bewonerswaardig parcours neer. In 10 jaar tijd is de zaalvoetbalploeg, die startte als ZVC Gooik-Neigem, van vierde provinciale opgeklommen naar eerste nationale, om er dan ook kampioen te spelen en de beker binnen te halen.

 

De ploeg van Halle-Gooik landt zondag om 17.30 uur op Zaventem waar de supportersclub hen opwacht. De kans is groot dat de supporters een feestje bouwen in Halle.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?