Vierde grote flitsmarathon in november

REGIO - De federale politie laat weten dat er op 16 en 17 november een vierde grote flitsmarathon zal georganiseerd worden.

"Het jaarlijks dodenaantal op onze wegen  zou je kunnen vergelijken met de bewoners van een kleine gemeente :  +/- 700.  Dat zijn er veel, te veel. Snelheid is hierbij 1 van dé grote oorzaken.  Spijtig genoeg motiveren  de talloze preventieve sensibiliseringscampagnes niet alle bestuurders om hun snelheid aan te passen.  Met het organiseren van de vierde flitsmarathon willen we, samen met de lokale politiezones, de snelheid als grote doodsoorzaak opnieuw in de kijker plaatsen", klinkt het bij de federale wegpolitie.

"Bedoeling is de bestuurders het gevoel te geven dat hun snelheid overal en permanent- in dit geval tijdens 24 uur- kan gecontroleerd worden en ze daardoor hun rijgedrag aanpassen. De drijfveer voor de vierde flitsmarathon gaat dus niet over het aantal boetes maar over de daling van de gereden snelheid en zo van het aantal slachtoffers op onze wegen. De vierde flitsmarathon vindt plaats op 16 en 17 november 2015.  Meer inlichtingen volgen."


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?