RakkerRun wordt KasteelTrail in Gaasbeek

GAASBEEK - Op zaterdag 12 september 2015 vindt de tweede editie van de RakkerRun plaats, met dit jaar als ondertitel “Kasteel Trail”. Het parcours loopt rond en door het Kasteel van Gaasbeek. Met een 5 en een 10km, een duoloop voor kinderen van ’t Rakkertje en aangepaste afstanden voor kleuters en kinderen tot 12 jaar, is er voor ieder wat wils !

“Het hoofddoel blijft om van elke RakkerRun een leuke, familiale jogging te maken. Tegelijk gaan we op zoek naar een exclusief parcours en een tot de verbeelding sprekend kader. Samen met het Kasteel van Gaasbeek, het Agentschap voor Natuur en Bos en de gemeente Lennik hebben we de handen in elkaar geslagen en een parcours uitgestippeld rond het Kasteel van Gaasbeek, en zo staan we weer garant voor een sfeervolle jogging. Tijdens de RakkerRun Lennik - Kasteel Trail loop je doorheen het paradepaardje van onze prachtige gemeente !”, zegt Stijn De Mot

“We willen met deze “KasteelTrail” sport, toerisme en cultuur in één beleving verenigen. Deelnemers krijgen de kans om unieke gebouwen, historische plaatsen, pleinen en tuinen van een stad/gemeente op loopschoenen te ontdekken. De organisatie is in handen van de ouderraad van ’t Rakkertje, de gemeentelijke basisschool van Lennik, die gezondheid en “sport voor iedereen” hoog in het vaandel draagt”, zegt Stijn.

400m, 1200 m , 5 en 10 km

Het programma van de RakkerRun KasteelTrail Lennik kent 2 wedstrijden: 5 km en 10 km (start om 15u15).
Daarnaast is er ook een voorprogramma voor de jongsten onder ons. Kleuters kunnen deelnemen aan een parcours van 400 m, kinderen onder de 10 jaar lopen 1.200 m. (start om 14u) Speciaal voor de leerlingen van de organiserende school (GBS ’t Rakkertje) is er een DUO-Run van 2 km. (start om 14u30) Ze lopen deze afstand samen met mama, papa, oma, opa, tante,… Ze blijven hiervoor wel aan elkaar “verbonden”.

Inschrijven

Inschrijven voor de wedstrijden van 5 en 10 km kan via de website www.rakkerrun.be tot 1 september. De inschrijvingen zijn om organisatorische redenen beperkt. De beschikbare borstnummers zullen zonder twijfel erg gegeerd zijn, dus tijdig inschrijven is de boodschap ! Inschrijven voor de overige loopnummers kan enkel op de dag zelf.
vzw Ouderraad ’t Rakkertje Assesteenweg 125 1750 Lennik (Eizeringen) Rakkerrun@gmail.com Contactpersoon Stijn De Mot 0476/78 80 90

Ouderraad

De ouderraad van Gemeentelijke Basisschool ’t Rakkertje die het initiatief nam voor deze unieke loopwedstrijd, is een dynamisch team dat graag zijn schouders zet onder initiatieven die bijdragen tot gemeenschapsgevoel, een goede toekomst voor onze kinderen, een sportieve en warme samenleving. Hun doel is om op een sportieve en gezellige manier dorps- en streekgenoten samen te brengen op dit uniek evenement.
Meer informatie is te vinden op de website www.rakkerrun.be en op onze facebookpagina facebook.com/rakkerrun of is te bekomen via mail op rakkerrun@gmail.com.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?