Bejaarde dame slachtoffer van bekende dieventruc

ASSE - In de Potaarde in Asse werd een 83-jarige vrouw gisteren het slachtoffer van een bekende en zeer sluwe dieventruc.

Een onbekende man belde er aan met de smoes dat hij arbeider is van de werken die iets verderop in de straat worden uitgevoerd. Hij kreeg zogezegd de opdracht om het water te komen afsluiten. De nietsvermoedende vrouw liet de man binnen en samen gingen ze naar de keuken waar de man enkele kasten opende.

Niet veel later vertelde de werkman dat hij de deurbel hoorde. Hoewel de dame de bel niet hoorde, stonden plots vier andere mannen in haar huis. Het viertal maakte de vrouw wijs dat ze van de Franse politie zijn en dat ze op zoek zijn naar een dief. Twee van de onbekende verdachten namen 'de man van de watermaatschappij' mee en verlieten de woning.  De twee achterblijvers vertelden aan de vrouw dat ze een onderzoek bezig zijn naar diefstallen.  Ze toonden enkele lege juwelendoosjes. Ze besefte pas, als de mannen de woning al even verlaten hadden, dat de lege juwelendoosjes van haar waren. Blijkt dat er cash geld (90 euro) en enkele juwelen gestolen zijn.

De verdachten zijn spoorloos. De lokale politiezone AMOW opende een onderzoek. De truc met de 'man van de watermaatschappij' en de bijhorende 'politieagenten' is intussen al veel toegepast.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?