Dilbeekse student grote baas van Adecco België

DILBEEK - De jonge student Alexander Maeyaert uit Dilbeek is nog tot midden deze maand CEO van Adecco België.

In het kader van 'Way to Work 2015', een project waarmee Adecco jonge werkzoekenden een helpende hand aanreikt, werd voor de eerste maal ook in België de mogelijkheid geboden aan jonge werkzoekenden om deel te nemen aan de Belgische selectie voor ‘CEO for One Month’. Wereldwijd registreerden zich meer dan 13 000 jongeren. In België dongen maar liefst 275 kandidaten mee.

Alexander Maeyaert, een 23-jarige student retailmanagement aan de HoGent, bleek de strafste kandidaat. Hij onderscheidde zich tijdens de campagne in de wijze waarop hij social media inschakelde om zijn kandidatuur meer kracht bij te zetten. Daarnaast blonk hij uit met een sterke presentatie en houding.

Midden juli mocht Alexander uit de handen van Audi, LeasePlan en Mobistar zijn Audi A1 bedrijfswagen, Iphone 6 en IPad Air in ontvangst nemen. Hij werd officieel als CEO aangenomen aan de zijde van Nico Reeskens, Country Manager bij Adecco België.

Samen met kandidaten uit 34 andere landen zal Alexander ook meedingen naar de vacature van CEO1Month Internationaal, waardoor hij in september naast Alain Dehaze, CEO Adecco Group, ervaring als CEO1Month van de Adecco Group zou kunnen opdoen.

Nico Reeskens, Country Manager Adecco België, was bij de verkiezing van Alexander alvast bijzonder enthousiast. “Ik ben ervan overtuigd dat de weerhouden kandidaat, Alexander Maeyaert, aan mijn zijde interessante ervaringen zal opdoen. Door deze via social media met alle andere kandidaten en leeftijdsgenoten te delen, kan hij hun inspireren in hun zoektocht naar de juiste job. Daarnaast hoop ik natuurlijk ook wat van hem op te steken. Mijn dank gaat ook uit naar onze partners Audi, LeasePlan en Mobistar, met wie we nauw hebben samengewerkt om dit mogelijk te maken.”

Didier Willems, Brand Director Audi België: “ De ervaringen die jongeren vandaag kunnen opdoen zijn bepalend voor de acties en beslissingen die ze morgen als werknemer, manager of leidinggevende zullen nemen. We zijn dan ook verheugd deel uit te maken van dit interessante project dat Alexander een leerrijke maand zal bezorgen en we wensen hem veel plezier achter het stuur van zijn in Audi Brussels gebouwde Audi A1.”

Michel Van Den Broeck, CEO LeasePlan: “Vandaag de dag is jeugdwerkloosheid een groot probleem. Een actie zoals deze, die zorgt voor meer bewustwording en competentievorming bij de jeugd, steunt LeasePlan dan ook met veel plezier. Op deze manier kan LeasePlan ook jobs promoten binnen de industrieen de privésector en als een bedrijfswagen daartoe kan bijdragen is dat mooi meegenomen!”

Stephane Beauduin, Chief Enterprise and Wholesales Officer Mobistar: “Adecco heeft een passie voor innovatie, iets wat zich duidelijk reflecteert in hun projecten rond tewerkstelling. Net zoals wij bij Mobistar continu innoveren en mobiliteit zien als een grote verandering binnen de b2b-markt, en uiteraard ook binnen de arbeidsmarkt. Het is duidelijk dat wij dezelfde visie op de toekomst delen en de ondersteuning van dit project kadert hier perfect in.”

Alexander Maeyaert, student retailmanagement HoGent: “ Ik ben bijzonder gelukkig dat ik geselecteerd werd en ben ervan overtuigd dat deze leer-en werkervaring mijn kansen later op de arbeidsmarkt positief zal beïnvl
oeden. Hopelijk kan ik ook aan Adecco meerwaarde bieden.

Volg het grote avontuur van Alexander via http://blog.adecco.be/.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?