Buurtbewoners willen snel nieuwe Colruyt in Itterbeek

ITTERBEEK - Heel wat inwoners van Itterbeek pikken het niet dat de plannen voor de bouw van een nieuwe Colruyt op een weiland langs de Ninoofsesteenweg in Dilbeek steeds maar worden tegengewerkt door een buurtcomité dat er liever een veel kleiner project ziet komen. Om dat ongenoegen onder de aandacht te brengen, werden vandaag een 600-tal handtekeningen overhandigd aan het gemeentebestuur. "Handtekeningen van de échte buren van het project", klinkt het.

Colruyt probeert al jaren een groot warenhuis te bouwen op een stuk braakliggend terrein op de hoek van de Ninoofsesteenweg met de Herdebeekstraat in Itterbeek. De bestaande plannen zijn echter niet naar de zin van een aantal buurtbewoners die zich verzamelden in een buurtcomité dat zich vast beet in het dossier. Zij zien er liever een veel kleiner project komen en verzetten zich hevig. Met groot succes want de Raad voor Vergunningsbetwistingen vernietigde de bouwvergunning recent nog. De zoveelste klap de afgelopen jaren voor de warenhuisketen die de steun krijgt van het gemeentebestuur.

Volgens buurtbewoners Germaine Van Breusgem en Martine Delgof is het welletjes geweest. Zijn zien Colruyt liever vandaag dan morgen starten met de bouw van de winkel, ook al komt die vlak aan hun deur. De afgelopen weken verzamelden ze handtekeningen van andere voorstanders van het project. In totaal ongeveer 600 handtekeningen werden vandaag overhandigd aan het gemeentebestuur van Dilbeek. "En dan gaat het vooral om de échte buren van het project", zegt Martine Delgof. "Mensen die vlakbij wonen maar toch de positieve kant zien van het verhaal, ook al kan het dat er hierdoor meer auto's door hun straat rijden. Want de straat, die is toch van iedereen?"

Ook Germaine begrijpt de tegenkanting niet van het buurtcomité. "Ik woon in een wijkje vlak naast het weiland en op de honderd inwoners die ik om hun mening vroeg, waren er maar een viertal geen voorstander. Het mag duidelijk zijn : wij zien Colruyt liever vandaag dan morgen starten met de bouwwerken."

Nieuw dossier?

Het afleveren van de petitie is om de voorstanders van het project ook eens in de aandacht te stellen, want eigenlijk is het de deputatie die nu moet beslissen of de vernietiging van de Raad voor Vergunningsbetwistingen gehandhaafd blijft. Colruyt liet alvast weten de strijd zeker niet op te geven, het wacht de uitspraak van de deputatie alvast niet af. "We werken intussen ook al aan een nieuw dossier", klinkt het kort.

Archief

Lees ook : Colruyt blijft strijdvaardig in Itterbeeks bouwdossier

Lees ook :  Colruyt verliest bouwvergunning in Itterbeek.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?