Massale toeloop op volksfeest voor opening Dominicanessenklooster

HERNE – Het volksfeest ter gelegenheid van de officiële opening van het Dominicanessenklooster kende een ware volkstoeloop. Tijdens het feest werd het logo van het klooster onthuld. Het logo prijkt nu samen met een gelegenheidsgedicht van Maurits van Liedekerke op een gedenkplaat in de inkomhal.

De gemeente had een oproep gedaan naar de inwoners om mee te zoeken naar een nieuwe benaming en logo voor het reeds gedeeltelijk vernieuwde kloosterdomein. De jury koost het voorstel van Sam Vanaudenhove. En het domein blijft verder als ‘Het Dominicanessenklooster’ bestaan. Ereburger Maurits van Liedekerke scheef er een gedicht voor dat hij samen met Eddy Peremans voor droeg.

Het feest werd een overweldigend succes. Vele beantwoordden de oproep om met de fiets naar de Heilige Geeststraat te komen en kregen er een drankje aangeboden. Het Breugeltafereel werd mooi door de kinderen ingekleurd en ontspon zich ook een beetje in het kloosterdomein waar iedereen genoot van de activiteiten en de aangeboden spijzen. Al in de vooravond moest de beenhouwer op zoek naar pensen. Hij voerde ook een hasp al alternatief aan.

Hoogtepunt van de avond was het optreden van BAKcantate. Dit gelegenheidscombo bestond uit Kris Baert, Walter Evenepoel (Arjaun), Eddy Peremans en Lieven Vandenneucker (KOKhER), versterkt door Rudi Deslagmuylder, Geert Vanhassel en Wilfried Moonen.  Deze unieke kreeg de talrijke toehoorders op de hand en zorgde voor een schitterende afsluiter van het feest. 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?