Veel onduidelijkheid over oorzaak van zware brand in Herne (Video)

HERNE - Er blijft heel wat onduidelijkheid over de oorzaak van de brand gisteren in een grote schuur in het centrum van Herne.

Volgens de lokale politie gaat het om een onopzettelijke brandstichting die startte aan het dak van de schuur.

Het parket Halle-Vilvoorde dat een deskundige aanstelde om de oorzaak te onderzoeken, kan dat voorlopig echter helemaal niet bevestigen. "Voor zover wij weten kon de branddeskundige geen duidelijke oorzaak bepalen, dus dan weten we  ook nog niet of het al dan niet opzettelijk was", aldus Carol Vercarre van het parket.

Voorlopig is enkel geweten dat er gisterennamiddag niemand aan het werk was in of aan de schuur. De elektriciteit in de schuur zou ook zijn afgesloten, dus om een kortsluiting kan het normaal gezien ook niet gaan. De grote schade in de schuur en de ingevallen muren maken het de deskundige alvast zeer moeilijk werken. Lees : Schuur uitgebrand in Herne - Derde brand in drie dagen tijd (Video)

Het was gisteren de derde brand op drie dagen tijd in het Pajottenland. Lees ook : Hevige hooibrand net op tijd onder controle (Video) en Twee karren stro uitgebrand, tractor en auto beschadigd in Galmaarden

Video


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?