Kloosterzusters op bezoek in Galmaarden

GALMAARDEN - Een deel van de Congregatie van de Zuster van Liefde uit Kortemark bezocht woensdag de parochies Galmaarden en Tollembeek.

De veertien kloosterzusters werden rondgeleid door pastoor Andy Penne. Hij gaf ooit nog vijf jaar les aan de school van de zusters. Ook Burgemeester Pierre Deneyer kwam de zusters even begroeten.

Het gezelschap bezocht onder andere de kerk van Tollembeek, de Sint-Leonarduskapel, het Baljuwhuis, de afgebrande Sint-Pieterskerk, de Bosberg en de Sint-Pauluskapel. Ze picknickten in de tuin van het Baljuwhuis en kregen ook een demonstratie van het boogschieten door de Schuttersgilde van het Heilig Kruis. Het was een bijzondere middag voor Moeder Godelieve en haar medezusters uit het Westvlaamse Kortemark.

De Zustercongregatie is bekend sinds ze onlangs op televisie waren met een reportage over hun jonge zusters. Op korte tijd zijn er nu vier twintigers ingetreden in Congregatie, een uitzondering in Vlaanderen. De Congregatie heeft ook een website: www.zustersvanliefde.be


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?