Dringend stamceldonoren gezocht voor Jelle

GERAARDSBERGEN - Silke Vander Putten uit Geraardsbergen is op zoek naar stamceldonoren voor haar man Jelle, die sinds 3 jaar aan lymfeklierkanker lijdt. Na verschillende zware behandelingen is hij nog steeds niet genezen. De dokters en wij zitten nu met de handen in het haar want Jelle heeft alle behandelingen gekregen die er voor zijn ziekte op de markt zijn. Het enige wat ze nog kunnen doen is een stamceltransplantatie.

Silke Vander Putten vertelt: “A maand geleden deed ik een oproep aan iedereen om zich te laten registreren als stamceldonor voor Jelle. Nu 8 maand later doe ik het opnieuw want toen hebben ze geen volwassendonor gevonden waar hij een match mee had. Ze hebben toen wel een navelstrengdonor gevonden die ze wel konden gebruiken in de hoop zo van zijn ziekte af te geraken. Dinsdag het verdict gekregen dat de navelstrengdonor blijkbaar toch niet sterk genoeg was met als resultaat dat de ziekte er terug is.”

De dokters en het koppel zitten nu met de handen in het haar want Jelle heeft alles gekregen wat er voor zijn ziekte op de markt is. Sinds twee weken staat hij terug op de lijst voor een stamceldonor, maar deze keer moet het van een volwassenpersoon komen omdat dat sterker werkt.

Slechts een klein prikje

“Tot nu toe was er nog geen match. Dit is de enige kans die hij nog heeft om nog een behandeling te krijgen, maar dan moet er wel een match zijn natuurlijk! In tussentijd kunnen ze weinig of niets doen. Dus PLEASE aan iedereen die dit leest en zich nog niet ingeschreven heeft om stamceldonor te worden, schrijf u in. Het is maar een klein prikje maar je kan er wel Jelle en zoveel anderen hun leven mee redden!”, zegt Silke.

http://www.mdpb.be/ref/%2825550%29-Home/Over-beenmergregister/Kandidaat-donor/Donorcentra.html

Wanneer je op deze link klikt kan je een stad kiezen waar je je bloed kan laten prikken en op die manier in de databank komt. Wanneer je een stad gekozen hebt klik je bij die stad op: “Word HIER donor”. (Je klikt dus op de 'hier' die onderlijnd is) dan krijg je een formulier waar je je gegevens kan invullen en dan duw je op verzenden. Na enkele dagen, weken krijg je telefoon van het rode kruis(bellen meestal met een anonieme nummer) om een afspraak te maken om je bloed te laten prikken. Stamcellen worden afgegeven door bloed te geven het doet dus echt geen pijn. Veel mensen denken dat dit op allerlei andere manieren wordt gedaan maar dit is dus niet zo.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?