Froome, Quintana en Valverde in Criterium Ninove

NINOVE - Witte rook in Ninove, toen de organisatoren van Flanders Cycling Events na lange onderhandelingen de garantie kregen dat het integrale Tourpodium 2015 op zondag 2 augustus aan de start staat van het vierde NaTour Ninove Criterium. In de logica dat het podium vandaag na de laatste rit naar Parijs onveranderd zal blijven. We durven wedden dat dit een UNIEKE GEBEURTENIS is in de Belgische criteriumgeschiedenis.

… en ook Greg Van Avermaet en Serge Pauwels

Christopher Froome, Nairo Quintana en Alejandro Valverde zijn inderdaad de toppers van het NaTour Criterium in Ninove. Ze zijn niet alleen. Ook de enige Belgische ritwinnaar en kersvers papa Greg Van Avermaet is van de partij. Samen met dé Belgische klimrevelatie Serge Pauwels.

De deelnemerslijst wordt verder aardig gevuld met onder meer Jürgen Roelandts, Kenneth Vanbilsen, David Boucher, Frederik Backaert, Jérôme Baugnies, Olivier Chevalier, Ludwig De Winter … Meer namen volgen.

Programma

NaTour Ninove is in vier jaar tijd een vaste waarde geworden. Met een deelnemersveld waar collega-organisatoren én publiek met grote ogen naar kijken. De zondag na de Tour is Ninove dé wielerstad van het land.

Het Criterium start om 18.15 u maar vooraf rijden alle Profs ook de één-ronde-tijdrit van 1.500 m. Ook dat is inmiddels een traditie. Het volledige programma:

12.45 u  Vlaams kampioenschap voor Medici

14.30 u  Criterium voor renners met een beperking

15.30 u  CRITERIUM VOOR DAMES ELITE, 35 ronden (52,5 km)

17.20 u  Publiciteitskaravaan + Parade van ex-winnaars Belgische kampioenschap

17.30 u  TIJDRIT voor deelnemers aan het Criterium

18.15 u  INTERNATIONAAL NA-TOUR CRITERIUM VOOR PROFS, 50 ronden (75 km)

20.00 u  Voorziene AANKOMST en huldiging


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?