Feest bij opening vernieuwd Dominicanessenklooster Herne

HERNE - Op 8 augustus gaan de poorten van het, reeds gedeeltelijk gerenoveerde, Dominicanessenklooster in Herne wijd open.  Dit wordt gevierd met een heus volksfeest  dat  Hernenaren samenbrengt om elkaar beter te leren kennen. Dit heuglijke gebeuren heeft plaats in de Heilige Geestraat in Herne.

Op zaterdag 8 augustus 2015 kan je vanaf 14 uur in het gerenoveerde klooster de sfeer van dit volkse gebeuren komen opsnuiven. In de namiddag kan je komen genieten van een heerlijke tas fairtrade koffie met een stuk mattentaart, een artisanaal ijsje, een kommetje rijstpap, wat kaas, een Kartuizerbier en zo veel meer. Ondertussen zorgen Luc Ooghe en Antoon voor de muzikale sfeer.

Doorlopend vinden tal van activiteiten plaats in en rond de kloostertuin. De allerkleinsten kunnen zich uitleven op het springkasteel of zich laten omtoveren tot een bijtje in de grimestand.

De Boerenbruiloft

Uniek deze dag is het paneel, op werkelijke grootte als het origineel schilderij, van “De Boerenbruiloft” van Pieter Bruegel. Als echte schilders kunnen kinderen met verf en penseel deze afdruk inkleuren. Wie liever speelt in plaats van schildert, kan deelnemen aan het jeugdspel georganiseerd door de jeugdverenigingen van Herne. Tegelijkertijd vindt binnen in het klooster een tentoonstelling plaats van artHe en Hernia, alsook beeldmateriaal van het klooster vroeger en nu wordt tentoongesteld. In de tuin kan men ook deelnemen aan de workshops om biosmos en insectenhotels te maken.

Kloosterclimax

Van 17 uur tot 18 uur vindt een initiatie volksdans plaats onder leiding van Titty. Kom gerust enkele pasjes wagen en blaas nadien even uit met een frisse pint in de hand. Na het dansen kan je aanschuiven voor het varken aan het spit. Kaarten in voorverkoop kosten 15 euro voor volwassenen en 10 euro voor kinderen. Aan de kassa kosten deze respectievelijk 17 euro en 10 euro. Deze kaarten kan je verkrijgen bij de leden van het schepencollege, de leden van de werkgroep, op het gemeentehuis en in de bibliotheek.

Na het beoefenen van enkele danspasjes kan je je zangtalent testen om 19 uur tijdens het Café Chantant. Tijdens dit zanguurtje kan je samen met Lady Safira & The Silver Fox luidkeels de bekendste klassiekers meezingen. Achteraf wordt het logo van het Dominicanessenklooster onthuld, alsook de winnaar van de gezinswedstrijd waaraan men de hele dag kan deelnemen. Maurits van Liedekerke zal tevens een gedicht, speciaal geschreven voor deze gelegenheid, voordragen.

BAKcantate

Hoogtepunt van de avond is een optreden van BAKcantate om 21 uur. Deze gelegenheidscombo bestaat uit Kris Baert, Walter Evenepoel (Arjuin), Eddy Peremans en Lieven Vandenneucker (KOKhER). Een unieke combinatie die zorgt voor heel wat sfeer en ambiance zodat de avond op volkse wijze wordt afgesloten

Het kloosterfeest is een organisatie van het gemeentebestuur van Herne in samenwerking met talrijke verenigingen en vrijwilligers.

Zie ook: http://www.persinfo.org/2015/07/22/feest-vernieuwd-dominicanessenklooster-update


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?