Lennikse Feestentocht heeft iets voor alle wandelaars

LENNIK - Op zaterdag 8 augustus kan je lustig wandelen want dan is er weer de Lennikse Feestentocht van Wandelclub Lennikse Windheren. De vereniging zoekt nog enkele helpers om de vele wandelaars te ontvangen.

De parcoursmeester en de bestuursleden hebben weer prachtige wandelingen uitgestippeld door het hartje van het Pajottenland. De wandelaars kunnen kiezen voor een parcours van 5, 7, 10, 12, 16, 20, 24, 32 of 40 km. Je kan er gewoon rustig kuieren met het gezin, sportief wandelen of stevig doorstappen om je bijvoorbeeld te trainen voor de 100 km van Bornem. Daarom kan je al starten vanaf 6 uur ’s morgens.

Na een actieve kennismaking met de verborgen Lennikse pareltjes kunnen de wandelaars bekomen bij een lekker streekbier en een smakelijk broodje met spek of pens. Onderweg zijn er ook twee rustplaatsen voorzien. Natuurlijk zijn ook niet-deelnemers welkom om iets te komen eten of te drinken.

Praktische info

De wandelaars kunnen zich inschrijven tussen 6 en 15 u in de gemeenteschool ’t Rakkertje in de H. Ghyselenstraat in Sint-Kwintens-Lennik.

Leden van een wandelfederatie betalen 1,10 euro, niet-leden 1,50 euro. Het centrum van Lennik is gemakkelijk te bereiken per auto (E40, afrit Ternat, Brusselse Ring afrit Erasmus) en per trein (via Brussel-Zuid en nadien per lijnbus 141 of 142, afstappen aan de Markt).

Er is een ruime parking voorzien op het terrein van het Gemeenschapsonderwijs. De parkings worden aangeduid en parkingmeesters helpen vrije plaatsen te vinden. De Markt en de A. Vanderkelenstraat blijven voorbehouden voor de klanten van de handelszaken.

Meer informatie bij Marita Van Der Stricht (02-532.07.03, 0496-04.81.02 of mvanvlaenderen@telenet.be)

Medewerkers gezocht

Grote evenementen als deze wandeltochten worden tot in de puntjes voorbereid. De Lennikse Windheren willen de wandelaars niet alleen een aangename wandeldag aanbieden maar nadien ook wat verpozing geven met een hapje en een tapje. De vereniging zoekt nog enkele vrijwilligers die tussen 8 en 16 uur kunnen helpen in de zaal met eenvoudige taken zoals het smeren van broodjes, afruimen, enz. Er kunnen die dag zelfs twee jobstudenten aan het werk.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?