Eindelijk schot in de herstelling van brug Modrielaan in Tollembeek

GALMAARDEN - De tweede fase in de renovatie van  de brug in de Modrielaan over de Mark nadert zijn eindfase. De oude ‘landhoofden’ worden verstevigd.

Na het wegnemen van de brug moest de toestand van de twee landhoofden gecontroleerd worden. Dat zijn de twee muren waar het wegdek op rust. Het studiebureel concludeerde dat de ‘landhoofden’ kunnen behouden blijven als er een aantal verstevigingswerken worden uitgevoerd. Zo moesten de muren verankerd worden en moet  de tussenliggende ruimte met mager beton opgevuld worden. Deze werken zijn sinds vorige week uitgevoerd. Daarnaast dient ook het metselwerk van de landhoofden plaatselijk worden hersteld.

Met de aannemer werden vorige donderdag hierover  afspraken gemaakt om nog vóór het begin van het bouwverlof de werken van de tweede fase volledig te beëindigen zodat het waterpeil van de Mark terug kan worden genormaliseerd. Het peil moest verlaagd worden om de werken aan de landhoofden te kunnen uitvoeren.

Als alles verloopt zoals gepland, kunnen de werken van de volgende fase, waaronder het plaatsen van de balken van het nieuwe brugdek, in de tweede helft van augustus aanvangen en kan aansluitend de bovenbouw van het nieuwe brugdek worden uitgevoerd in de loop van september.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?