Commotie rond onkruid op kerkhof van Halle

HALLE - Op de sociale netwerksite Facebook werden de afgelopen dagen foto's gepost waarop te zien is dat er heel wat onkruid staat op het kerkhof van Halle. De stad laat weten dat de wandelpaden er alvast netjes bijliggen en dat het onderhoud van de graven zelf voor de nabestaanden is.

Sinds vorige week voert een firma die door de stad is aangesteld reguliere onderhoudswerken uit op de stedelijke begraafplaatsen. Deze firma zorgt voor het algemeen onderhoud van de begraafplaatsen zoals onder andere het onkruidvrij houden van de wandelpaden en de grensstroken tussen de graven. Deze werken worden deze week verder gezet.

"Het onderhoud op en rond de grafzerken zelf is echter de verantwoordelijkheid van de nabestaanden. Dit betekent dat de nabestaanden zelf dienen de grafzerken netjes houden, het onkruid te wieden en eventueel de grafbedekking te herstellen", klinkt het bij de stad Halle. "Met dit warme weer overwoekert het onkruid snel. Daarom roept de stad op om tijdig de grafzerken te controleren en het onkruid te wieden."


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?