Klosken gaat scheep met brouwerij Lindemans

LENNIK – Het alom gekende hoevecafé Klosken in Sint-Martens-Lennik opent binnenkort weer de deuren.  De eigenaars van de vermaarde dorpsherberg Johan en Jan Leyssens vonden in chef-kok Frederick Vanackere (38) een geschikte uitbater om van Klosken een aantrekkingspool voor culinaire levensgenieters te maken.

 Frederick volgde een kokopleiding in de befaamde Naamse Provinciale Hotelschool en werkte in het restaurant De Bijgaarden toen dat nog een Michelinster droeg en bij Claude Dupont in Ganshoren met zijn drie Michelinsterren. De hoeveherberg Klosken is hem niet onbekend want hij kookte er vroeger toen  Johan de herberg uitbaatte. Hij was dan ook onmiddellijk bereid om van Klosken zijn levenswerk te maken.

‘Ik ga een overwegend Belgische keuken aanbieden waar ik mijn persoonlijke toets aan geef’, zegt Frederick. Klosken richt zich naar een kwaliteitskeuken, met een aangepaste “winter-kaart” en wild, aangestuurd door een zeer ervaren chef. ‘De nadruk zal op streekproducten liggen. Zo komt het vlees van een plaatselijke beenhouwer, de groenten van een naburige hoeve en het ijs van een producent uit een dorp in de omgeving. Bijzonder wordt de link met de geuze- en kriekbrouwerij Lindemans, die enkele kilometers verder op dezelfde weg ligt als Klosken. Zo staan er 7 exclusieve Lindemans bierrecepten op de menu’, weet Johan. Lindemans en Klosken zijn beide oude hoeveherbergen.

Terras 1822

Een Terras 1822 label onderstreept het exclusief partnership dat Klosken is aangegaan met Brouwerij Lindemans. Toch blijft Klosken door een échte joint-venture vrij van brouwer. Net zoals het oude café en de gelagzalen, aangevuld met een nieuwe VIP-zaal, zal Terras 1822 een eigen sfeer uitstralen, die perfect aansluit bij het kader van Klosken.

Terras 1822 zal volledig worden overdekt met 18 aaneensluitende parasols, voorzien van individuele verlichting, stroomcontacten voor het laden van GSM of laptop en WiFi hotspots van Proximus en Telenet. Afhankelijk van de weersomstandigheden zal dit parasol-raster in dambordpatroon worden geopend. Comfort voor de bezoekers en sfeer worden troef.

Parijse Bistro en Pajots “ketje”

De uitbaters gaan een bijzondere aandacht besteden aan een snelle en professionele bediening. Alle medewerkers worden in een stijlvolle outfit gestoken, die doet denken aan de Parijse Bistro maar met het joviale van een Pajots “ketje”.

Klosken blijft familiaal en toegankelijk voor iedereen naar elk budget. De spijs- en drankenkaart omvat het klassieke taverne-aanbod tot de bovengrens van wat een Bistro kan bieden. Lunch tegen zeer democratische prijzen (business focus 11:00 – 17:00 tijdens de weekdagen).

Uitbreidingsplannen

Frederick wil in de zomermaanden brood bakken in de gerestaureerde broodoven van de hoeve. Dan  komen er boterhammen van eigen brood op de tafel. In de linker vleugel komt er een VIP-bar op twee verdiepingen. Mogelijks wordt de rechtse schuur ook uitgebouwd tot een kleinschalige brouwzaal voor speciaal bieren waaronder een eigen Klosken bier.

Opening

De eigenaars en de nieuwe uitbater zijn volop bezig met het inrichten van de zaak waarbij de keuken helemaal vernieuwd wordt. Het is daarom nog niet duidelijk wanneer Klosken juist de deuren zal openen. “We zullen tegen dan signalen de wereld in sturen, waardoor de klanten kunnen zien dat we weer open zijn. Zo kunnen we rustig aan opstarten”, besluit Johan. Volg ook de hints over Klosken op www.persinfo.org

Voorlopig reserveringsnummer: 0468 / 19.09.36


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?