Groen Merchtem verheugd met fietsbeugels

MERCHTEM - Groen laat  weten dat de eerste fietsbeugels in het Merchtemse straatbeeld opduiken. De metalen fietsstaanders geven fietsers de mogelijkheid om hun fiets veilig vast te maken en diefstal te voorkomen.

Van zodra ze in de Gemeenteraad kwam, in januari 2013, pleitte Groen voor diefstalbestendige en veilige fietsparkeerplaatsen, een belangrijke voorwaarde om fietsen aan te moedigen. "Het bleef niet bij een voorstel. Groen werkte een stevig dossier uit met mogelijke fietsparkeerplaatsen, technische gegevens, prijzen. Het Groen-dossier werd gewikt en gewogen en nu, twee jaar later, zien we stilaan de resultaten. Een extra pluspunt is dat de beugels gemaakt werden door leerlingen van onze Merchtemse technische school", klinkt het bij Groen Merchtem.

Groen is tevreden met deze realisatie. Ludwig De Mesmaeker en Bart Saerens: “Het zal mensen aanzetten om sneller de fiets te nemen voor korte afstanden. Het is uiteraard maar een begin. Als we het fietsen echt willen promoten, moeten er meer fietsstallingen komen i.p.v. meer parkeerplaatsen. Ook kan de wegsignalisatie een stuk beter en moeten de oversteekplaatsen veiliger. Er zijn dus nog vele stappen naar een echt fietsvriendelijke gemeente. Groen Merchtem zal zich daarvoor blijven inzetten in de gemeenteraad."


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?