'Snelle flik' redt vrouw uit kanaal in Sint-Pieters-Leeuw

SINT-PIETERS-LEEUW - Inspecteur Jan Cornelis van de politiezone Sint-Pieters-Leeuw heeft dinsdag het leven gered van een vrouw die in het kanaal Brussel-Charleroi was terecht gekomen.

De politie kreeg dinsdag de melding van een weggelopen persoon uit een psychiatrische inrichting. De dame in kwestie had meegedeeld dat zij in het kanaal ging springen.

De vrouw werd snel opgespoord en sprong net bij aankomst van de politie in het water. Inspecteur Jan Cornelis sprong de dame, die al kopje onder ging, achterna en bracht haar op andere gedachten. De vrouw werd uiteindelijk veilig en wel terug naar de psychiatrische inrichting gebracht.

Zonder de tussenkomst van inspecteur Cornelis was de dame welicht verdronken.

Jan Cornelis staat bekend als een 'snelle flik'. Hij haalde voor de politiezone Sint-Pieters-Leeuw al verschillende medailles binnen op de World Police and Fire Games. [Archief : Lees : 'Snelle flik' uit Leeuw schittert op 'World Police and Fire Games' in Ierland]

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan telefonisch terecht bij Tele-Onthaal en de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de www.zelfmoord1813.be

(Foto : Archief)


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?