Lennikse muziekacademie heeft er een slagwerklokaal bij

LENNIK – Al het slagwerk van de Lennikse Academie voor Woord, Muziek en Dans zijn ondergebracht in een lokaal waar ze ook kunnen gebuikt worden tijdens de lessen.  

Het gemeentebestuur liet een aantal aanpassingen uitvoeren aan de gebouwen waar de lessen van de academie door gaan. Zo werd een klaslokaal omgebouwd tot slagwerklokaal. Vroeger stonden de instrumenten ergens in een berging opgesteld waardoor ze voor iedere les moesten verplaatst worden. Nu kunnen ze in het lokaal onmiddellijk bespeeld worden. Het lokaal kregen een houten vloer en een akoestisch plafond. Dat zorgt er voor dat er geen weergalmen ontstaan in het lokaal zelf maar ook dat de andere lessen niet gestoord worden.

Behalve het plaatsen van de nieuwe ramen en deur en de akoestische elementen werden alle werken uitgevoerd door gemeentelijke werklieden. Dat zijn polyvalente elementen die onmisbaar zijn in een gemeentelijke technische dienst.

Eerder werd er al, als uitvoering van een beslissing van het vorige bestuur, een zwevende vloer en een podium geplaatst en het sanitair verbeterd. Er kwam onder meer ook betere verwarming en  verlichting in de academie en een nieuw sanitair in de lokalen in Sint-Martens-Lennik. Daar komt er nog een lokaal ‘Woord’ bij.

De werken hebben samen 267.000 euro gekost, waarvan 50.000 euro voor de werken in Sint-Martens.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?