Ternat kan opnieuw putten vullen

TERNAT - Arbeiders van de gemeente Ternat kunnen vanaf vandaag weer beginnen met het herstellen van wegen. De werken in sommige straten lagen een hele tijd stil omdat er problemen waren met de levering van asfalt.
 
Onder andere in de Bosstraat en langs de Nieuwbaan in Ternat ligt het wegdek er al een hele tijd opengebroken en vervolgens onaangeroerd bij.
 
"De gemeente besteedt kleine herstellingswerken al een aantal jaar niet meer uit aan externe firma's", zegt schepen van openbare werken Jozef Borremans. "Onze eigen arbeiders doen dat prima en we hebben sinds een tweetal jaar ook een eigen asfaltcontainer. Dat heeft heel wat voordelen."
 
Toch liep alles de laatste weken helemaal niet van een leien dakje. "Verschillende slechte stukken asfalt waren door onze arbeiders al uitgeslijpt en opengebroken. Alles lag klaar om opnieuw gevuld te worden", gaat Borremans verder. "Het grote probleem was echter dat we door een samenloop van omstandigheden niet aan warme asfalt raakten om de putten opnieuw te vullen. Blijkbaar hebben verschillende asfaltcentrales problemen met hun vergunningen en onze vaste leverancier uit Gent geeft voorrang aan heel wat grotere projecten die lopende zijn."
 
Maar gisteren kreeg de schepen dan toch het verlossende telefoontje. "De centrale in Gent kan ons opnieuw asfalt leveren, onze ploeg vertrok vanochtend vroeg dan ook direct naar daar en kan vandaag aan de slag", zegt een opgeluchte Borremans.
 
Nu enkel hopen dat de voorspelde tropische temperaturen geen roet in het eten gooien ...

Nieuws melden Adverteren op Persinfo?