Alweer brand bij Mondelez in Halle

HALLE - Het heeft deze middag voor de tweede keer op nog geen week tijd gebrand bij het bedrijf Mondelez International in Halle.

De brandweer rukte kort voor 12u uit naar het bedrijf, dat chocolade en aanverwante producten maakt, langs de Brusselsesteenweg in Halle. Een ventilator van een van de installaties van de chocolaterie in het bedrijf had vuur gevat. Arbeiders probeerden het brandje eerst nog zelf te blussen maar dat lukte niet. De brandweer was snel ter plaatse en had de vlammen uiteindelijk snel onder controle.

Twee arbeiders werden met een lichte rookvergiftiging afgevoerd naar het ziekenhuis. Wellicht mogen ze na controle weer naar huis. Hoe de brand kon ontstaan is voorlopig een raadsel, de productie in de chocolaterie lag op het moment dat het vuur uitbrak stil.

Vorige week brandde het ook al bij Mondelez, het vroegere Côte d'Or. Op donderdagochtend rond 4u30 ontstond brand in één van de installaties van de notenbranderij. Het vuur bleek te zijn ontstaan in een schouw die de rook naar buiten moet leiden.

Archief

Lees ook : Brand bij Mondelez in Halle


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?