Minister investeert in nieuwe Vlaamse fietspaden - De Vlaams-Brabantse projecten

DILBEEK / TERNAT / ROOSDAAL / AFFLIGEM  - Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts maakt 1.473.562,23 euro vrij voor de aanleg van nieuwe fietspaden in Vlaanderen. Het geld gaat naar 22 infrastructuurprojecten, verspreid over heel Vlaanderen.

Concreet gaat het in Vlaams-Brabant om nieuwe fietspaden in de Brusselstraat in Ternat, in de Kempenlaan in Keerbergen en de Nieuwe Kassei in Affligem. De recent aangelegde fietspaden in de Bodegemstraat in Dilbeek, de Waversesteenweg in Bierbeek en de Koning Albertstraat in Roosdaal kunnen op extra steun rekenen.

 “Ik blijf investeren in goede infrastructuur, zodat de Vlamingen vlot en veilig kunnen fietsen”, zegt Weyts. De minister wil de Vlamingen verleiden om de auto wat vaker aan de kant te laten staan. “Met nieuwe fietspaden maken we het alternatief voor de auto vlotter en veiliger”, zegt Weyts. Ook in tijden van besparingen wil Weyts niet besparen op fietspaden. “Ik heb veel moeite gedaan om mijn investeringsbudgetten te vrijwaren. Een heel bewuste keuze.”

Minister Weyts maakt nu 1.473.562,23 euro vrij om nieuwe fietspaden aan te leggen langs gemeentewegen in Vlaanderen. Concreet gaat het om vier nieuwe fietspaden in Antwerpen, vier nieuwe fietspaden in Oost-Vlaanderen, zes nieuwe in Vlaams-Brabant en acht nieuwe in Oost-Vlaanderen.

Weyts hoopt dat meer en betere fietsinfrastructuur ook meer fietsers kan lokken. “Ook bij het woon-werkverkeer wil ik het fietsgebruik naar omhoog. Elke fietsende pendelaar is een auto minder in de file”, besluit Weyts. “De fiets is beter voor mens, milieu en economie.”

De investeringen in Vlaams-Brabant:

Dilbeek: 15.497,08 euro

Bierbeek: 71.064,31 euro

Ternat: 54.194,52 euro

Roosdaal:  114.652,04 euro

Keerbergen:  43.950,56 euro

Affligem:  149.098,94 euro

Totaal: 448.457,45 euro


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?