Inbreker klopt eerst aan

ASSE / MERCHTEM – In de Dorpstraat in  Asse is een inbreker betrapt die eerst kwam aankloppen om er zich van te vergewissen of er iemand aanwezig is. In deze vakantieperiode mikken inbrekers weer op woningen van bewoners die op reis zijn.

De dader klopte in de Dorpstraat kort voor de middag aan. Toen de bewoonster ging kijken, was er niemand te zien. Enkele ogenblikken later werd er opnieuw aangeklopt. Toen ze naar de deur ging zag ze een man die via de oprit naar de achterkant van het huis liep.  De man begon al aan het slot van de achterdeur te prutsen.  Wanneer de inbreker merkte dat hij ontdekt werd, liep hij weg. Even later hoorde de bewoonster een bromfiets wegrijden.  Vermoedelijk plaatse de inbreker zijn bromfiets even verder.  Er is dus niks gestolen.

Vakantie

De politie stelde de jongste dagen gelijkaardige inbraken vast waar de daders van de vakantie van de bewoners gebruik maakten om meestal langs de achterzijde binnen te dringen. Tijdens de afwezigheid ( op reis) van de bewoners wordt ingebroken in een woning in de Hammesehoek in Asse.  Via een raam zijn inbrekers binnen geraakt.  De slaapkamer werd doorzocht maar of er iets gestolen is zal later moeten blijken.

In de Lindestraat In Merchtem werd een Inbraak vastgesteld door een buur die een oogje in het zeil houdt terwijl de bewoners op reis zijn.  De dieven zijn via de tuin aan de achterzijde tot bij de  woning gekomen.  Daar hebben ze de veranda beklommen waarna ze een raam konden openen. De ganse woning wordt doorzocht en de buit bestaat op het eerste zicht uit sierjuwelen.

Op de Brusselsesteenweg In Merchtem is er ingebroken in een woning terwijl de bewoners naar de avondmis waren. Een raampje van de achterdeur werd ingeslagen. Dader hebben op het gelijkvloers en de eerste verdieping meerdere kasten doorzocht. Uit een buurtonderzoek blijkt dat er twee daders waren. De buit bestaat voornamelijk uit juwelen, cash geld en 2 boxen van een geluidsinstallatie.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?