Gemeente zorgt voor onderdak na zware brand

SINT-JANS-MOLENBEEK - De gemeente Sint-Jans-Molenbeek laat weten dat er oplossingen zijn gevonden om de bewoners van het vanochtend door een zware brand getroffen appartementsgebouw onderdak te bieden. In totaal negen bewoners vroegen hulp.

De zware brand brak vanochtend rond 4u30 uit in de Schipstraat in Molenbeek. De oorzaak is nog niet bekend. Het gebouw telt een wassalon op het gelijkvloerse en 16 appartementen. De huurders en de bewoners zeggen allemaal dat ze een "harde knal" hoorden, maar er moet nog bepaald worden of het gaat om een ontploffing op het dak of de instorting van het dak ten gevolge van de brand die er ontstond.

Er zijn 13 personen gewond geraak in de brand, onder wie drie zwaargewonden. Deze laatsten zijn naar het Militair Hospitaal van Neder-over-Heembeek gebracht. Er zijn eveneens vijf lichtgewonden, deze zijn naar het Sint-Pieterziekenhuis gebracht. De andere gewonden werden ter plaatse verzorgd door de medische hulpdiensten.

GNIP

De gemeente Molenbeek stuurde haar dienst GNIP (Gemeentelijk Nood- en Interventieplan) ter plaatse. "Deze dienst bestaat uit twee personen en doet interventies bij dringende situaties die het leven van de bewoners in gevaar kunnen brengen of een dreiging vormen voor hun toebehoren", aldus burgemeester Françoise Schepmans. "De eerste interventie van het GNIP was om de bewoners van het gebouw in vlammen voor te stellen beschutting te zoeken in de Heyvaertsportzaal die zich in de buurt bevindt. De dienst deelde dekens uit voor degenen die ter plaatse wilden blijven."

Het GNIP verleent eveneens hulp aan de huurders die niet bij familie of hun directe omgeving kunnen logeren. "Negen personen vroegen een nieuw onderdak", zegt de burgemeester. "Vijf personen worden onthaald door het sociaal opvangcentrum van de gemeente gelegen in de Gosseliesstraat, twee personen gingen naar de vzw CASU. Één persoon ging naar het opvangtehuis "Le Relais" (afhankelijk van het OCMW van Molenbeek), en de laatste persoon wordt ten laste genomen van het OCMW".


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?