Brandweer Vlaams-Brabant-West stopt administratieve staking

REGIO – De brandweerzone Vlaams-Brabant-West gaat de administratieve staking uitstellen tot na de vakantie. Het gemeenschappelijk vakbondsfront besloot daartoe omdat de meeste loon- en pensioeneisen zijn ingewilligd.

Een goede maand geleden besloot de brandweer om in administratieve staking te gaan. De facturen voor interventies en ziekenvervoer werden niet meer aan de slachtoffers maar wel aan de commandant van de zone gericht. Zo liep de zone een 7 à 8.000 euro mis.

Het gemeenschappelijk vakbondsfront besloot tot deze staking omdat bij de overgang van de gemeentelijke brandweerkorpsen naar de brandweerzone verkeerde loonschalen werden toegepast. Het vakantiegeld bleef uit en een deel van de vakantie kon door personeelsgebrek niet opgenomen worden. Ook voor de uitloop naar het pensioen is er een regeling in de maak.

Omdat het grootste deel van de eisen ingewilligd zijn schort de brandweer de administratieve staking op vanaf 1 juli. Maar vanaf 1 september kan er opnieuw tot actie overgegaan worden als niet alle eisen ingewilligd zijn.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?