Gooikse academie neemt met leuk feestje afscheid van directeur (video)

GOOIK – Leerkrachten en leden van het gemeentebestuur wachtte directeur Luc Gladiné op in de verduisterde schuur van het ontmoetingscentrum De Cam. Ze brachten op een fijne manier hulde aan hun directeur die met pensioen gaat.

Op een groot scherm werd Lucs levensloop en carrière tot in het kleinste details weer gegeven. Er volgende ook enkele schetsjes over onder meer klasscènes . Luc wis even niet waar hij het had toen een gedirigeerd muziekstuk plots helemaal in het honderd liep en de dirigent van dienst hem het dirigeerstokje aan bood om de brokken te lijmen. Dat deed de ervaren muziekliefhebber met branie.

Luc Gladiné begon in 1969 notenleer te onderwijzen in Jette en Halle. Later nam hij er ook Gooik er bij in de muziekschool die zich nog onder het gemeentehuis bevond. Later verhuisde hij naar Gooik waar hij in 1997 directeur van de academie werd. Hij wist de activiteiten van de academie serieus te diversifiëren en kon volksmuziek introduceren in een academie waar voorheen alleen klassieke muziek werd aangeleerd. Hij slaagde er in het ministerie, de inspectie en de gemeente voor het volksonderwijs te winnen. Onder hem werd er ook een dansafdeling opgericht in Herne en zag er een schoolorkest het levenslicht.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?