Hallenaren krijgen nieuwe kanaalbruggen te zien

HALLE - De plannen van Waterwegen & Zeekanaal NV (W&Z), om het het kanaal Brussel-Charleroi te moderniseren, werden gisteren aan de Halse bevolking voorgesteld op een Infomarkt in CC 't Vondel. De bezoekers konden er onder andere een eerste glimp opvangen van schetsen die aantonen hoe de bruggen over het kanaal er zouden moeten uitzien na de werken.

De modernisering van het kanaal resulteert voor Halle onder andere in een verbreding en verdieping van het kanaal met de (her)aanleg van in totaal vier bruggen : de Nederhembrug, zijnde een vernieuwde sasbrug die aansluit op de brug van Lecocq, de Sint-Annabrug, een verlenging over het kanaal van de huidige voetgangersbrug aan het station, de Bospoortbrug die vernieuwd wordt, en de Zuidbrug, zijnde een nieuwe brug die de verbinding maakt tussen de Vogelpers en de Zennebrug op de René Deboecklaan.

De stad en W&Z organiseerden hierover al diverse infoavonden en inspraakmomenten. In april vorig jaar legde de gemeenteraad het tracé van de diverse bruggen vast in een protocolovereenkomst met W&Z, dat daarna kon beginnen aan het ontwerp van de nieuwe bruggen.

Gisteren werden de eerste schetsen van de Nederhembrug, Bospoortbrug en Zuidbrug getoond aan de Hallenaren. Het concept voor de Sint-Annabrug is echter nog in volle bespreking. De schetsen van de bruggen werden getoond, samen met de nodige duiding bij het project rond de opwaardering van het kanaal. W&Z, het studiebureau en de stad Halle waren aanwezig zijn om alle vragen, suggesties, bedenkingen,… te behandelen.

(Foto boven : De nieuwe Zuidbrug zou er zo kunnen uit gaan zien)


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?