Jongeren uit heel Vlaanderen vinden weg naar 'Netflik'

ASSE -  Het 'Netflik'-project van de politiezone AMOW lijkt twee maanden na opstart een groot succes. Jongeren uit heel Vlaanderen vinden de weg naar Netflik Sylva, maar dat is eigenlijk de bedoeling niet.  

Jongeren uit Asse, Merchtem, Opwijk of Wemmel die vragen of meldingen hebben over cyberbesten kunnen sinds april beroep doen op Sylva, de Netflik van AMOW. Het unieke initiatief kwam er na de verontrustende resultaten uit een enquête van studente Kim Agneessens die stage loopt bij AMOW. Uit cijfers blijkt dat maar liefst 13 % van de ondervraagden al te maken kreeg met cyberpesten.

Beperken tot zone

"Het project loopt goed", laat 'Netflik' Sylva Polfliet weten. "In het begin kreeg ik heel veel mails, de eerste weken zo'n tweehonderd, maar dit kwam waarschijnlijk door de vele aandacht. Nu zijn er gemiddeld drie nieuwe aanmeldingen per week, schat ik. De meeste mails zijn van jongeren en gaan over (cyber-)pesten."

Vanaf september start de politiezone AMOW (Asse / Merchtem / Opwijk / Wemmel) we met een campagne in de scholen op hun grondgebied. "Dit in samenwerking met de scholen zelf, het CLB en het JAC", aldus Sylva. "Verwacht wordt dat we dan echt onze doelgroep gaan bereiken, namelijk de jongeren van onze politiezone. Nu krijgen we nog mails van over heel Vlaanderen en dat is eigenlijk de bedoeling niet."


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?