Brutale ontvoering op klaarlichte dag

NEDER-OVER-HEEMBEEK - Begin deze week is in Neder-Over-Heembeek een man op klaarlichte dag brutaal ontvoerd. Dankzij een alerte getuige konden drie verdachten worden gearresteerd. Het slachtoffer werd in kritieke toestand teruggevonden en heeft de feiten nipt overleefd. Waarom de man werd ontvoerd, is niet duidelijk.

"Rond 15.40u belde een getuige met de melding dat hij op de Vilvoordselaan in Neder-Over-Heembeek had gezien hoe een man hardhandig in een bestelwagen werd getrokken, die vervolgens richting Brussel was weggereden", zegt Ine Van Wymersch van het Brussels parket. "De beschrijving van het voertuig werd meteen doorgegeven aan alle patrouilles. Nog geen uur later merkte een ploeg een bestelwagen op die voldeed aan de beschrijving in een carwash in Schaarbeek. Toen de agenten de wagen controleerden, zagen ze bloedvlekken in het voertuig en op de kledij van de drie betrokkenen."

De politie stelde meteen een perimeter in en de technische recherche van de federale politie kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. Tegelijkertijd trof een politiepatrouille in Schaarbeek een man aan waarvan de handen met elektriciteitsdraden waren vastgebonden. "Het slachtoffer verkeerde in levensgevaar en werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging", gaat Van Wymersch verder. "Hij verklaarde verschillende keren te zijn geslagen en vervolgens te zijn ontvoerd. Waarom de daders het op hem gemunt hadden, is niet duidelijk. Voor zover we weten kenden de daders en het slachtoffer elkaar niet."

De drie verdachten, tussen 20 en 27 jaar oud, werden door de Brusselse onderzoeksrechter aangehouden en zitten in de cel. Ze verschijnen eind deze week voor de raadkamer.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?