Optredens Festivhalle verhuizen naar cc 't Vondel

HALLE - Na veel wikken en wegen hebben de organisatoren van Festivhalle eindelijk de geschikte locatie gevonden om de editie van 2015 te laten plaats vinden. De festivalsite zal uiteindelijk slechts enkele tientallen meters verplaatst worden.

Door de rioleringswerken die volop bezig zijn op de Leide en op het Possozplein kunnen de organisatoren van Festivhalle dit jaar niet over hun vertrouwd festivalterrein op de Leide beschikken. Daarom is in samenspraak met het stadsbestuur beslist om de muzikale activiteiten dit jaar grotendeels te laten doorgaan in cc 't Vondel, op een boogscheut van de vertrouwde site. Maar dus niet in de traditionele tent.
 
"De keuze voor cc ‘t Vondel heeft twee redenen. Ten eerste zal de overlast voor omwonenden tot een minimum beperkt worden, net zoals dit het geval was de voorgaande edities. Ten tweede wilt de organisatie op deze manier zo weinig mogelijk parking en openbare wegen opeisen tijdens het Festival", aldus Sébastien Raemdonck van FestivHalle. "Binnen dus (of toch gedeeltelijk). Maar daar zullen de festivalgangers niet al te veel van merken. De zaal zal zodanig ingekleed worden zodat ze aan alle eisen van de doorgaanse festivaltent zal voldoen. En eerlijk: de akoestiek zal er dit jaar enkel maar op vooruit gaan.
Het festivalterrein zelf zal zich op het Possozplein bevinden: eetstandjes, drankstandjes, springkastelen, en animatie. Ook de outdoor DJ stage krijgt dit jaar een waardige plek op het Possozplein bovenop de buitentoog."
 
"Wie zijn of haar favoriete band toch liever onder de stralende zon aanschouwt hoeft niet te treuren: een reuzenscherm zal ervoor zorgen dat het publiek ook buiten ‘t Vondel kan genieten van de optredens", aldus Sebastien. "Ondanks de kleine wijzigingen aan de succesformule van de afgelopen jaren, hopen we nog steeds op een massale opkomst. We zijn er zeker van we de trouwe fans ook dit jaar op hun wenken zullen bedienen."
 
Festivhalle zal dit jaar doorgaan op 10, 11 en 12 september en blijft gratis toegankelijk. Headliners dat weekend zijn oa Regi & Linda Mertens, The Scabs, Gers Pardoel en Radio Guga.

Nieuws melden Adverteren op Persinfo?