Aartsbisschop bemiddelt in Dilbeeks heikel schooldossier (Audio)

DILBEEK - Niemand minder dan aartsbisschop André Leonard hemzelf heeft de afgelopen weken en maanden ingestaan als bemiddelaar in het dossier rond het noodgedwongen vertrek van de kleutertjes van de Sint-Alena wijkschool uit de gebouwen langs de Lambrechtslaan in Dilbeek. Leonard heeft er een goed oog in dat de kleuterschool, die tijdelijk gehuisvest is in containers op het speelplein Begijnenborre, ooit opnieuw naar de vertrouwde locatie zal verhuizen. Vandaag bezocht hij het speelplein.

De kleuters van de wijkschool van Sint-Alena verhuisden voor de start van het schooljaar 2014-2015 van hun schooltje langs de Lambrechtslaan in Dilbeek naar de containerklassen op de terreinen van speelplein Begijnenborre. De school moest er noodgedwongen weg omdat er geen verdere langdurige overeenkomst kon worden bereikt met de eigenaar van de grond, en dat is de kerkfabriek Sint-Ambrosius.

De exacte reden waarom de kerkfabriek geen verlening van de overeenkomst zag zitten is echter nooit duidelijk geweest. Het gaat wel duidelijk om een intern conflict tussen het schoolbestuur en de kerkfabriek.

Subsidies

Het schoolbestuur had alvast de nodige plannen en budgetten klaar om de verouderde gebouwen langs de Lambrechtslaan te laten opknappen, maar Agion (agentschap voor infrastructuur in het onderwijs) vraagt als noodzakelijke voorwaarde voor subsidies, een langdurende overeenkomst met de eigenaar van de grond en die is er dus niet. Het subsidiedossier dreigt intussen te vervallen, er moet eigenlijk dus snel een beslissing komen.

Het water was duidelijk diep en om tot een consensus te komen tussen de verschillende partijen werd de afgelopen weken en maanden verschillende keren samen gekomen. Als bemiddellaar tussen de betrokkenen werd op niemand minder dan Aartsbisschop André Leonard beroep gedaan. In detail gaan over de kwestie wenste hij vandaag niet. Maar hij heeft een goed oog op een positieve afloop. Vandaag bracht de aartsbisschop een bezoek aan het hoofdgebouw van Sint-Alena langs de Spanjebergstraat en vervolgens het kleuterschooltje op Begijnenborre.

[Audio] : We vroegen Monsegnieur Leonard waarom hij zelf bemiddelde


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?