Vossen richten bloedbad aan in kippenren

SCHEPDAAL - Eén of meerdere vossen hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag voor een slagveld gezorgd in de kippenren van Marc Van Laethem langs de Kouterstraat in Schepdaal. In totaal 28 diertjes overleefden het bloedbad niet en drie zijn verminkt voor het leven. Marc trekt aan de alarmbel.

Het was niet bepaald een fijne ochtend voor Marc Van Laethem en zijn vrouw. In hun kippenren in de tuin van hun woning langs de Kouterstraat in Schepdaal troffen ze zaterdagochtend een ravage aan na een bloederige aanval van één of meerdere vossen. In totaal bleken 28 diertjes gedood, sommige bleken helemaal verdwenen en anderen bleven onthoofd achter. Acht dieren overleefden de aanval en drie blijven verminkt voor het leven achter.

Amper vier weken geleden kreeg de kippenren van Marc ook al ongewenst bezoek van een vos, toen moesten zeven kippen het ontgelden. "Na die aanval namen we extra voorzorgsmaatregelen", zegt Marc. "Maar dat bleek dus jammer genoeg niet voldoende."

Volgens Marc is er eigenlijk er amper iets tegen de beschermde vossen te beginnen. "Zo kan het niet langer verder, er zijn steeds meer vossen en dus ook meer problemen. Niet alleen bij mij", zegt hij. "Er mogen van mij gerust vossen zijn, maar het worden er echt te veel. Er moet dringend iets gebeuren."

Opmerkelijk is dat verschillende inwoners van de Kouterstraat niet zo lang geleden nog aan de alarmbel trokken voor een rattenplaag in de straat. "Eerlijk gezegd moet ik toegeven dat er sinds kort minder ratten zijn" zegt Marc. "Natuurlijk zie je hier en daar nog een rat maar dat is normaal want we wonen immers tussen de velden. Als het goed is mag het ook gezegd worden."


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?