Halle-Gooik verslaat titel-kandidaat Antwerpen en is Futsal-kampioen (interview)

ANTWERPEN – In 10 jaar tijd is de zaalvoetbalploeg, die startte als ZVC Gooik-Neigem, van vierde provinciale opgeklommen naar eerste nationale, om er dan ook kampioen te spelen.

Halle-Gooik moest tijdens de eindmatch van de playoffs de op eigen veld 3-2 opgelopen achterstand inhalen tegen een Antwerpen. Antwerpen probeerde de 0-0 op het scorebord te houden maar in de laatste minuten zette Halle-Gooik alles op alles door zijn doelman weg te halen en met een vliegende keeper te spelen.

Dat leverde resultaat op want de Halle-Gooik-spelers  Dujacquier en Chaibai (beiden ex-Châtelineau) scoorden snel elk een goal. Daarop ging Antwerpen ook met vliegende keeper de uitdaging aan en dat leverde een doelpunt van Zaaf op. Dat was voor de Antwerpenaars genoeg om de titel in huis te halen, maar Halle-Gooik bleef niet bij de pakken zitten. Chaibai en Neukermans gooiden de bal in de netten en zorgden er voor dat hun ploeg de titel mocht gaan vieren. De zaalvoetballers van Antwerpen gaven voor het tweede jaar op een rij de titel uit handen.

Onderaan: Kris Baert in gesprek met manager Lieven Baert

Finale play-offs

Heenmatch: Halle-Gooik - Antwerpen 2-3

Terugmatch: Antwerpen - Halle-Gooik 1-4

In 10 jaar naar de top

Futsal Project Halle-Gooik ontstond in april 2004 als Gooik-Neigem ZVC dankzij een initiatief van Dries Roelens en Lieven Baert. Vanaf het seizoen 2004/2005 komt de ploeg uit in de 4de provinciale divisie futsal van de KBVB en dit als eerste Gooikse en als één van de weinige ploegen uit het Pajottenland. Tien jaar later speelt de ploeg voor het eerst kampioen in eerste nationale.

2005-2006 3e Prov: 2e Plaats

Na een geslaagd 2004/2005 met een tweede plaats en de promotie naar derde provinciale als toetje werd voor het seizoen 2005/2006 werd Gunther Elshoeght aangesteld als coach en enkele talentvolle jongeren en geroutineerde zaalvoetballers aan de kern toevoegd. Het seizoen 2005/2006 leverde een nieuwe tweede plaats en een nieuwe promotie op.

2006-2007 2e Prov: 9e Plaats

Seizoen 2006/2007 werd afgesloten op een 9e plaats, het werd een seizoen geteisterd door vele blessures en tegenslag. Voor het nieuwe seizoen haalde Gooik enkele gerenomeerde zaalvoetballers naar de club om zo zich hoger in de linkertabel te hijsen.

2007-2008 2e Prov: 2e Plaats

Dat lukte ook in Seizoen 2007/2008, Gooik-Neigem ZVC eindigde op een verdienstelijke tweede plek en miste zo net de promotie naar 1e prov. In de beker van België verrast Gooik vriend en vijand door twee derde nationalers en een tweede nationaler uit te schakelen en in de 8e finale landskampioen Antwerpen te treffen. Ook nu blijft Gooik-Neigem hoger kijken en als blijk van hun ambitie werd futsalcoach Georges Arts voor het nieuwe seizoen naar Gooik gehaald.

2008-2009 2e Prov: 2e Plaats

Seizoen 2008/2009 werd een thriller van jewelste, Gooik begon goed en kwam na een achterstand van 12 punten halverwege het seizoen toch nog terug tot op 2 punten van later kampioen Buitenbeentje. Gooik was wel veruit de beste 2e van alle 2e prov. en dwong zo de promotie naar de hoogste provinciale reeks af. Om ook in deze reeks een rol van betekenis te kunnen spelen werd de kern versterkt met Klaas Kiekens en Jan Van Den Bossche van 3e nationaler Affligem.

2009-2010 1e Prov: 3e Plaats (Beloften kampioen 3e prov)

Gooik-Neigem kende een moeilijke start in het eerste jaar in 1e provinciale. Het startte met 1 op zes maar herpakte zich dan en kwam net 5 punten te kort om op het einde nog een woordje mee te praten in het titeldebat. De club vervolgde zijn weg naar de top en eindigde 3de en vraagt ook onmiddellijk de licentie voor 3de nationale aan. Zo treedt Gooik voor het eerst in zijn bestaan aan in de nationale reeksen en heeft het daarvoor zijn ploeg gevoelig versterkt met maar liefst 7 nieuwe aanwinsten. De Gooikse beloften overtroffen zichzelf en zorgden voor de titel in 3e prov. en mogen dit jaar in 2e prov. aan de bak.

2010-2011 3” Nat: 1e Plaats (Beloften 5e plaats 2e prov)

Seizoen 2010-2011 werd een voltreffer van de bovenste plank. Gooik domineerde vanaf de seizoensstart en liet slechts twee gelijke spelen toe in de hele heenronde. Een verwarrend jaar met twee forfaits gooide alles door elkaar waardoor Gooik-Neigem diende te strijden tot twee speeldagen voor het einde. Daar klopte Gooik Celles met ruime cijfers en mocht het feest ingezet worden. Gooik-Neigem behaalt zo de promotie naar 2e nationale. Om ook daar geen mal figuur te slaan doet de club opnieuw grote inspanningen. Tim Vergauwen wordt de nieuwe coach, en er worden enkele toppers aangetrokken om er een verrassend seizoen van te maken. De clubnaam verandert naar FP Halle-Gooik en als thuishaven wordt sporthal Molenbos te Zellik gekozen. Vele veranderingen...

2011-2012 2e Nat: 2e Plaats (Beloften Kampioen Beloftenreeks 2e Nat)

Seizoen 2011-2012 werd een voltreffer op alle vlakken. De structuur van de club werd naar een hoger niveau getild, de entourage en de infrastructuur werden die van een topclub. Sportief werd er na een mindere heenronde een bijna perfecte terugronde onder leiding van het duo Baert/Arts gespeeld die ons zelfs de titel van vice-kampioen opleverde. De Nationale beloften toonden aan dat ze dit niveau de baas konden en werden kampioen in de beloftenreeks van 2e nationale B. Een heuse jeugdstructuur werd op poten gezet en jeugdcoördinator Dries Deconinck werd in het zadel gehezen.

2013-2014

De club werd derde in het algemene klassement en sneuvelde pas in de halve finales van de playoffs om de titel, dit tegen de uiteindelijke landskampioen Futsal Chatelineau. Ook in de beker van België sneuvelde onze club in de halve finale, ook hier weer tegen later bekerwinnaar Futsal Chatelineau. Naar het volgende seizoen deed de club enkele opmerkelijke transfers. Topschutter, Belgisch international en gouden schoen Omar Rahou komt over van Futsal Chatelineau, net als ex-Gouden schoen Valentin Dujacquier. De kapitein van de nationale ploeg Karim Chaibai vervoegt de club samen met Reda Dahbi. De club haalt zo 4 Belgisch internationals naar de club en zet zo zijn ambities kracht bij! Tot slot werd ook aan de verdere uitbouw van de ploeg gedacht, de club verhuist daarvoor naar topsporthal De Bres in Halle en is vanaf nu omgedoopt naar Futsal Project Halle-Gooik.

Info: http://www.futsalprojecthallegooik.be/historiek.php

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?