FT Antwerpen-FP Halle-Gooik 1-4 (rust 0-0) Verslag en interview 2

ANTWERPEN - Net als een jaar geleden miste Futsal Topsport Antwerpen op de valreep verrassend toch nog de absolute apotheose. Zeker op basis van een uitstekend seizoen voor meer dan 90% aan het commando. Vorig jaar moest FTA buigen voor FT Châtelineau dat toen in de Lotto Arena op een diefje kwam winnen met 1-0. Dit jaar door onthutsende 1-4 verliescijfers tegen FP Halle-Gooik in een te slappe  return nadat de heenmatch in Halle een week geleden  met 3-2 gewonnen werd.

Of FP Halle-Gooik dan geen verdiende landskampioen is? Ongetwijfeld wel. Men stelde in de Brusselse rand een stevig team bij mekaar. Jongens bulkend van ervaring en temperament, opgeleerd bij … jawel FT Châtelineau. Mannen als Neukermans, Chaibai, Rahou en Dujacquier gingen toen en nu voor in de strijd tegen het onmogelijke. Proficiat aan de spelers, de ambitieuze clubleiding en de vele supporters van FP Halle-Gooik voor de wijze waarop zij het kampioenschap tot in de naad aantrekkelijk hebben gemaakt. Het bekronen met de eerste titel na het tweede seizoen bij de elite getuigt gewoon van grote klasse!

“Waar is dat feestje?”

Over de wedstrijd zelf kunnen wij kort zijn. Tenminste op vier minuten na. De slotminuten waren - in tegenstelling tot het eindeloos rond tikken vooraf - zo zenuwslopend dat zelfs de speaker van dienst één minuut te vroeg grootmoedig de schlager “Waar is dat feestje?” draaide. Seconden later hing gans Antwerpen uitgeteld in de touwen. Of hoe dicht vreugde en pijn bij mekaar kunnen liggen.

De wedstrijd bleef beneden de verachtingen. De duels waren hevig, dat wel. Op het randje zelfs. Gelukkig gedroegen de scheidsrechters zich niet kleinzielig en lieten het spel “op” de bal toe. De eerste kansen waren voor FTA. Na het eerste kwart viel de wissel van het complete viertal bij Halle-Gooik op. Coach Vanderlei zou dat concept de wedstrijd lang aanhouden. Halle-Gooik liet betijen.

“vliegende doelman”

 Na de pauze kwamen de bezoekers meer in het stuk voor. Hun vertrouwen groeide met de tijd. Hun foutenlast ook, maar stokte bij vier. De druk van Halle-Gooik nam toe. Thuiscoach Bachar trachtte die te breken met een time-out. Met nog iets meer dan vier minuten op de chrono koos Vanderlei voor het spel met vliegende doelman. Hector ging bij balbezit mee aanvallen. Het bracht het hierin nochtans geoefend FTA helemaal van de wijs. Eerst scoorde Dujacquier uit de kleine hoek over rechts met behulp van een FTA-speler en iets meer dan een minuut later was Chaibai sluipschutter over links. Plots stond het 0-2 en lachte gans FP Halle-Gooik.

FT Antwerpen reageerde met de gelauwerde kapitein Sababti als “vliegende doelman.” Het was een alles-of-niets gok die nog goed uitviel ook. Met nog 1”21” op de klok frommelde Zaaf de 1-2 binnen en leek gans de thuisaanhang een delirium nabij. Dan toch nog? Neen, was het kordate antwoord van een niet meer te verontrusten FP Halle-Gooik.   Nog 16 seconden prijkten op de chrono toen Chaibai – weer hij – doodsimpel en uitdagend de onmogelijk gewaande 1-3 nette. Het geslagen FTA kon die achterstand niet meer wegwerken. De nieuwe kampioen was gekend. Dan toch nog FP Halle-Gooik! In de allerlaatste seconden maakte Neukermans met de 1-4 de ontreddering helemaal compleet. Uitzinnig van vreugde begonnen spelers, bestuur en supporters van FP Halle-Gooik een onbeschrijflijke feestnacht. Gans Antwerpen sloop, ontgoocheld en een stuk verbolgen om de weeral verloren kans, weg van de plaats van het onheil!

Ploegen

FT ANTWERPEN: Talhaoui (Zemmouri, Gomez); Sababti, Zouggaghi, El Haoual, El Ghaadaoui, Hitou, Zaaf, Yachou, Dachour en El Manouti

FP HALLE-GOOIK: Mageren (Van Aeken); Chaibai, Hector, Dujacquier, Dahbi, Adnane, Harram, Neukermans, Rahou, Teixeira en Vandevelde

Doelpunten: 37’ Dujacquier (0-1), 38’ Chaibai (0-2), 39’ Zaaf (1-2), 40’ Chaibai (1-3) en 40’ Neukermans (1-4)

Scheidsrechters: Deckers, Van der Heyden, Vanhamel en Diepvens

Verslag: Lieven Baert

Interview van Kris Baert met Martin Baert


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?