Ninoofsesteenweg Pepingen streng afgesloten om te kunnen afwerken

PEPINGEN - Op maandag 1 juni start de afwerken van de rijweg in de fasen 1 en 2 in de Ninoofsesteenweg (N28).. Het Agentschap Wegen en Verkeer merkt dat nog veel weggebruikers de signalisatie negeren en toch de werkzone betreden. Omdat het uiterst belangrijk is dat dit niet gebeurt tijdens het asfalteren en betonneren van het wegdek wordt de werkzone geblokkeerd tot het bouwverlof (half juli) vanaf het plein voor het gemeentehuis. Fasen 1 en 2 zullen dan volledig afgerond zijn. Ook de nutsmaatschappijen beëindigen op dat moment hun voorbereidende werken.

Na het bouwverlof worden fase 1 en 2 opnieuw opengesteld voor het verkeer waardoor de handelaars opnieuw bereikbaar zijn langs deze kant van de werken.

Start fase 3 vanaf 4 augustus

Op 4 augustus, na het bouwverlof, starten  de werken van fase 3. Daarbij wordt het kruispunt van de Ninoofsesteenweg met de Palokenstraat en de Steenweg op Bellingen vernieuwd. Hierdoor zal het kruispunt tot half september afgesloten worden voor het verkeer. De huidige omleiding, die nu op dit kruispunt uitkomt, zal gedurende deze periode iets worden gewijzigd.

Werken t.h.v. Kestersesteenweg op schema

De bijkomende werken op de Ninoofsesteenweg (N28) ter hoogte van het kruispunt met de Kestersesteenweg (N272), zitten op schema. De weg werd de voorbije weken volledig opgebroken, zodat nu kan gestart worden met het plaatsen van de funderingen en het asfalteren van de rijweg. Gelijktijdig worden ook de fietspaden opnieuw aangelegd. Eind juni  rond de aannemer deze werken af.

 Foto: Agentschap Wegen en Verkeer


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?