Verdachte aangehouden voor roofmoord op vermiste zeventiger

BRUSSEL - De Brusselse onderzoeksrechter heeft de man aangehouden die verdacht wordt van roofmoord op een 71-jarige man die sinds vorige week vermist was. Het lichaam van het slachtoffer werd dinsdag teruggevonden in een sporttas in een verlaten steengroeve in Seneffe.

De zeventiger leidde vorige week woensdag kandidaat-huurders rond in zijn appartement vlakbij het Ter Kamerenbos. Bij een van die bezoeken liep het mis. De verdachte, een veertiger uit Brussel, verklaarde aan de speurders dat hij de man had gekneveld om zijn woning te doorzoeken. Toen hij terugkwam, was de man volgens de verdachte overleden. Het gerecht heeft een autopsie uitgevoerd om na te gaan wat de doodsoorzaak is, maar de resultaten daarvan zijn nog niet bekend.

Het slachtoffer werd nadien in een sporttas gepropt en gedumpt in het water in een verlaten steengroeve in de buurt van Charerloi. Toen familieleden hem daags nadien als vermist opgaven, volgde een doorgedreven telefonie-onderzoek dat leidde tot de identificatie van de verdachte. Dinsdag vielen speurders bij de man binnen, die meteen tot bekentenissen overging. Hij toonde de speurders waar ze het lichaam konden terugvinden, dat in de loop van de nacht werd opgevist.

De verdachte verscheen gisteren voor de onderzoeksrechter, die hem onder aanhoudingsmandaat plaatste voor 'doodslag om de diefstal te vergemakkelijken', of roofmoord. De man verschijnt vrijdag of maandag voor de raadkamer.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?