Twee zomers hinder door werken aan viaduct Anderlecht-Industrie (R0)

REGIO - Brussel Mobiliteit zal twee opeenvolgende zomers grote werkzaamheden uitvoeren aan het viaduct Anderlecht-Industrie op de Brusselse Ring (R0).

Viaduct 33 et brug 30 zijn bouwwerken in gewapend beton die het mogelijk maken om via de Ring over de Brits Tweede Legerlaan, de Humaniteitslaan en de spoorlijn te rijden. Ze werden gebouwd in 1973 en 1974 en zijn samen ongeveer 500 meter lang. Brussel Mobiliteit moet beide bouwwerken volledig vernieuwen en doet dit in de kalmere zomermaanden om de verkeershinder te beperken.

Wanneer?

Fase 1 van de werken zal worden uitgevoerd in de zomer van dit jaar. Het gaat om de kant van de Buitenring, dus richting Mons. Fase 2 is voorzien voor de  zomer van 2016, dan zal gewerkt worden aan de kant van de Binnenring, richting Groot Bijgaarden

De eigenlijke werkzaamheden worden uitgevoerd van 22 juni tot 11 september. Voor de voorbereiding en de plaatsing van de signalisatie zijn echter al nachtelijke ingrepen (21 tot 5u) nodig vanaf 8 juni. Hiervoor wordt de linkerrijstrook ’s nachts in beide rijrichtingen afgesloten.

Gevolgen voor het verkeer

Tijdens de werkzaamheden blijft het verkeer op de Ring behouden maar slechts op twee versmalde rijstroken in plaats van op de gebruikelijke drie en dit kan veel verkeershinder veroorzaken. Afrit 17 van de Ring (Anderlecht Industrie) blijft open. Oprit 17 op dezelfde hoogte blijft open richting Groot-Bijgaarden maar is afgesloten richting Mons.

Omleidingen

Vanaf de Industrielaan zijn twee omleidingen voorzien in de richting van de Ring richting Mons: (zie plannetje beneden). In geel: Ring richting Groot-Bijgaarden en terugkeren aan afrit 15 Erasmus. In groen: Verder rijden op de Industrielaan en de Humaniteitslaan en de Ring nemen aan oprit 18 Ruisbroek.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?