Denise en Filip ruilen ‘t Krokrantje voor ‘Le Clos des Troubadours’ in Carcassonne

LENNIK / PENNAUTIER – Volgende week maandag 8 juni sluit de Eizeringse krantenwinkel ‘t Krokrantje een tijdje. Denis en Filip Daelman zoeken het geluk in het Pays D’Oc. ’t Krokrantje heropent een dikke week later in een nieuwe versie.

Denise en Filip Daelman speelden al langer met de gedachte om uit te wijken naar het Zuiden maar er was geen haast bij. “Tot we hoorden dat het  ‘Maison Vigneron’, het huis van de wijnmeester, in het dorp Pennautier vlakbij Carcassonne, te koop stond. Het is een deel van een groot kasteeldomein. Wij zijn eens gaan kijken. Hoewel we niet gehaast waren rolden we er gewoon helemaal in. De lange openingsuren van de krantenwinkel begonnen door te wegen. En we troffen er een huis aan dat in goed staat verkeert. We kunnen er een chambre d’hôtes inrichten met 5 kamers.  Tegen eind 2015 hopen we onze eerste gasten te kunnen ontvangen”, vertelt Filip.

‘Le Clos des Troubadours’

Denise en Filip Daelman gaven hun B&B al de naam ‘Le Clos des Troubadours’, geïnspireerd op de minestrelen die op de kastelen de edelen ging verblijden. ‘Le Clos des Troubadours’ ligt in een 10 ha groot kasteeldomein aan de rand van wijngaarden en bossen. “ Vanuit het huis kan je zelfs te voet naar Carcassonne. Het ligt ook dicht bij de Pyreneeën en de Middellandse Zee. De luchthaven ligt op 10 minuten rijden van hier. Door de dagelijkse vluchten van Rayanair van uit Charleroi zijn we vlot bereikbaar van uit België”, zegt Filip.

Het dorp Pennautier ligt in het Pays D’Oc in de Ode, dat ook wel eens het Toscane van Frankrijk wordt genoemd. Het is het land van de Katharen met de vele feodale kastelen. Je kan er boten huren om op het Canal du Midi te varen. “Het is de ideale streek voor wandelaars en fietsers”, weet Denise.

Denise en Filip zullen alles doen om hun gasten te verwennen. “We gaan in onze tuin een zwembad laten plaatsen. We zijn beide hobbykoks en gaan graag aan de slag met de Franse streekproducten als de foie gras en cassoulet . We maken er dus een Table d’hôtes van”, lacht Denise.

Overnemer

Denis en Filip kijken al uit naar de verhuis naar Pennautier. “Toch verlaten we Eizeringen met een beetje pijn in het hart want we wonen hier al 23  jaar en bouwden mede door de krantenwinkel een grote vriendenkring uit”, zegt Filip. Hun krantenwinkel ’t Krokrantje’ sluit op 8 juni de deuren.

Het sympathieke paar vond gelukkig ook overnemers voor de krantenwinkel. Het is een landbouwerskoppel uit Wetteren dat naast kranten ook hun eigen hoeveproducten zoals groenten, fruit en zuivel gaat verkopen.  De zaak zal heropenen rond 16 juni en ook op zondag open zijn.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?