Gemeente Herne leent nieuw groot springkasteel uit

HERNE - De gemeente Herne heeft de uitleendienst uitgebreid met een nieuw en groot springkasteel omdat het vorige springkasteel stuk was.

Het nieuwe springkasteel werd  een eerste maal gebruikt  tijdens de kleutersportdag van de gemeentelijke basisschool De Regenboog. Het springkasteel heeft de vorm van een krokodil en meet 5,6m x 5,0m x3,2m. Het werd aangekocht voor een bedrag van 2 395,80 euro.

Tot vorig jaar werkte Herne samen met de gemeenten Bever en Pepingen in een intergemeentelijke uitleendienst maar die samenwerking is stop gezet. ”We hadden nog een langwerpig springkasteel maar dat was stuk en de herstelling zou te veel kosten. Daarom hebben we een nieuw en grote springkasteel aangekocht”,  zegt schepen Patrick De Vos. Het nieuwe springksteel kan naast het andere met de konijntjes, uitgeleend worden voor buurtfeesten.

Deze aankoop was een eerste stap in de uitbreiding van de uitleendienst. In de toekomst zullen nog nieuwe materialen aangekocht worden. De gemeentelijke uitleendienst wil  zich steeds te verbeteren om kwalitatieve materialen aan te bieden aan de gemeentelijke verenigingen. Daarom wordt er getracht zoveel mogelijk uit te breiden. Verenigingen kunnen de materialen van de uitleendienst steeds ontlenen voor gebruik tijdens één van hun activiteiten. Naast het uitbreiden van de uitleendienst, zal het uitleenreglement ook aangepast worden.

Voor meer informatie kan je terecht bij uitleendienst@herne.be of 02 397 11 64.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?